van der Horst

IMSA maakt kalender voor 2023 bekend

Start 2022 IMSA Mobil 1 12 Hours of Sebring
Start 2022 IMSA Mobil 1 12 Hours of Sebring
Dit weekend houdt het IMSA WeatherTech SportsCar Championship halt op Road America en dan is het traditie voor de Amerikaanse organisatoren om hun jaarlijkse persconferentie te houden met daarbij hun visie op volgend seizoen, de zogenaamde State of the Sport. Zo werd de kalender bekend gemaakt waar toch, in tegenstelling tot andere jaren, wel een paar wijzigingen doorgevoerd worden met onder meer het schrappen van Detroit en Mid-Ohio en de toevoeging van Indianapolis, waardoor er elf wedstrijden overblijven.
  • St. Paul
Zoals steeds zal het IMSA WeatherTech Championship starten in Daytona met eerst de Roar before the Rolex 24 van 20 tot en met 22 januari, om dan een week later de Rolex 24 af te werken. Vanaf daar gaat men richting Sebring, Long Beach en Laguna Seca, dat door het wegvallen van Mid-Ohio opschuift naar mei. Dan krijgen we een ongebruikelijk gat van twee maanden. Dit omwille van het feit dat de GTP-klasse, beter bekend als de HyperCars in FIA WEC, zo de oversteek kan maken richting Le Mans. Hierdoor valt Detroit ook weg op de kalender en volgend seizoen verhuist de race van Belle Isle Park naar de binnenstad. Al blijft IMSA niet weg van de befaamde stad en stuurt de GT4's van de Michelin Pilot Challenge naar daar.

Van daaruit gaat het seizoen verder met Watkins Glen. Maar de voornaamste wijziging in het tweede luik is de toevoeging van de Indianapolis Motor Speedway. Roger Penske, de eigenaar van het circuit, wilde al langer op de kalender prijken van of IMSA of het FIA WEC en het liefst met een vrij lange ronde. Tot nu toe blijft men bij een wedstrijd van een normale 2 uur en 40 minuten in september. Afsluiten doen we zoals steeds met Petit Le Mans op Road Atlanta in oktober. In totaal zullen de GTP's negen ronden afwerken, terwijl LMP2 en LMP3 op acht aanwezig zullen zijn. De GT's, zowel GTD Pro als GTD, werken alle elf ronden af.

Kalender 2023 IMSA WeatherTech Sportscar Championship

20-22 januari: Roar before the Rolex 24
26-29 januari: Rolex 24 at Daytona
15-18 maart: Mobil 1 Twelve Hours of Sebring
14-15 april: Long Beach (GTP, GTD Pro, GTD)
12-14 mei: Laguna Seca (GTP, LMP2, GTD Pro, GTD)
23-25 juni: Sahlen's Six Hours of the Glen
7-9 juli: Canadian Tire Motorsport Park (GTP, LMP3, GTD Pro, GTD)
21-22 juli: Lime Rock Park (GTD Pro, GTD)
4-6 augustus: Road America
25-27 augustus: Virginia International Raceway (GTD Pro, GTD)
15-17 september: Indianapolis
11-14 oktober: Petit Le Mans

Foto: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 6 augustus 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons