van der Horst

IMSA: Mazda stapt uit DPi na dit seizoen en zegt nee tegen LMDh programma

Mazda Motorsports - Mazda RT24-P
Mazda Motorsports - Mazda RT24-P
Slecht nieuws voor het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Volgend seizoen zullen namelijk enkel Cadillac en Acura nog overblijven in de DPi-klasse nadat Mazda bekendmaakte eind dit seizoen het DPi programma af te sluiten. Dit jaar voerde de Japanse constructeur al een sanering als gevolg van de corona-pandemie door maar een enkele wagen in te schrijven en nu trekt Mazda de stekker uit het programma. Daarnaast maakte Mazda ook al direct duidelijk geen interesse te hebben in de LMDh-klasse.
Mazda Motorsports - Mazda RT24-P
Mazda Motorsports - Mazda RT24-P
De COVID-pandemie sloeg zwaar toe bij Mazda. De Japanse constructeur is nog één van de weinigen die niet samenwerkt in een joint venture met andere merken, waardoor zij al moesten snoeien in hun motorsportprogramma. Met het afsluiten van hun DPi-programma gaat de aandacht nu volledig naar de Idemitsu MX-5 Cup, die sinds dit jaar terug onder IMSA paraplu valt. Mazda was de eerste die in 2017 zijn RT24-P DPi voorstelde, al duurde het wel tot 2019 vooraleer zij een eerste overwinning achter hun naam konden zetten, dat tijdens de Sahlen's Six Hours of the Glen. Het hoogtepunt was de zege bij de 12 Hours of Sebring afgelopen seizoen.

Foto: IMSA - Multimatic Motorsports



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 13 februari 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons