van der Horst

Indy 8H: 22 wagens op de voorlopige startlijst

Indianapolis Motor Speedway
Indianapolis Motor Speedway
Volgende maand debuteert de Intercontinental GT Challenge in Indianapolis dat de 8 uursrace overgenomen heeft van Laguna Seca. SRO besliste om naar de wereldbefaamde Speedway te verhuizen vanwege het beperkt aantal starters op de racebaan in Californië. Helaas heeft de coronapandemie er ook voor gezorgd dat deze Amerikaanse editie tot nu toe maar 22 wagens aan de start krijgt, waarvan net de helft GT3's.
  • STX Motorhomes
GruppeM Racing - Mercedes AMG GT3
GruppeM Racing - Mercedes AMG GT3
Terwijl de drie vaste teams in de IGTC - Team Honda Racing, Walkenhorst Motorsport en SunEnergy1 Racing - aanwezig zullen zijn, worden de overige GT3's voornamelijk bemand door Amerikaanse teams die ook deelnemen aan de GT World Challenge America, die de finale in datzelfde weekend afwerkt. Opvallend ook is de afwezigheid van constructeurs Lamborghini en Aston Martin. Daarnaast liet GruppeM Racing, het speerpunt voor Mercedes in dit intercontentale kampioenschap,  weten dat het afziet van deelname aan de rest van het seizoen vanwege de reisrestricties.

Maxime Soulet, Jules Gounon en Jordan Pepper
Maxime Soulet, Jules Gounon en Jordan Pepper
Ook Porsche heeft op dit moment nog geen fabrieksteam meegedeeld, terwijl Audi en Bentley met maar één wagen op de startlijst prijken. Bij de Britse constructeur is wel al bevestigd dat het winnende Bathurst-team team, met onder meer Maxime Soulet, de wagen van K-Pax Racing zal besturen. Op dit moment wordt het veld ook aangevuld met GT4's met voornamelijk Porsche's en BMW's, aangevuld met één Aston Martin GT4. De race zelf wordt afgewerkt op 4 oktober tesamen met alle SRO-kampioenschappen en de IndyCar Series, die de Harvest Grand Prix zullen afwerken.

Foto's: Intercontinental GT Challenge - Niels Vaeck - Bentley MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 4 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 8 Hours.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons