van der Horst

iRacing: Online racen op zijn best - nu gratis dankzij Autosport.be!

Circuit Zolder is één van de vele beschikbare omlopen in iRacing
Circuit Zolder is één van de vele beschikbare omlopen in iRacing
Nu het raceseizoen stilaan op zijn laatste benen loopt, zullen veel fans binnenkort ongetwijfeld de tijd hebben om hun eigen rijderskwaliteiten uit te proberen op één van de vele racegames die momenteel op de markt zijn. iRacing, een online platform dat enkele jaren geleden het levenslicht zag, is door de samenwerking met een resem internationale raceteams en constructeurs zo waarheidsgetrouw dat veel bekende piloten deze simulator zelf ook op regelmatige basis gebruiken. Als lezer van autosport.be bieden we je bovendien de mogelijkheid gedurende drie maanden gratis de handschoen op te nemen tegen de gevestigde waarden.
Spa-Francorchamps in iRacing
Spa-Francorchamps in iRacing
Omdat het een online simulator betreft, hoef je dus niet naar de winkel, maar kan je het spel gewoon via de website iRacing.com installeren. Het voordeel van online racen is bovendien dat deze simulator permanent wordt onderhouden door een team van programmeurs, waardoor zelfs de kleinste aanpassingen aan bestaande circuits onmiddellijk beschikbaar zijn. Registreren kan je bovendien alleen onder je eigen naam, waardoor je steeds weet tegen wie je aan het racen bent. Van online racers met een duister alias die het leuk vinden om iedereen doelloos van de baan te rammen is dus geen sprake meer, mede dankzij het geavanceerde beoordelingssysteem van iRacing. Een ongeval kan de beste overkomen, maar wie het te bont maakt, wordt op zijn vingers getikt, net als in het echt dus.

De promostand van iRacing
De promostand van iRacing
Wanneer je het spel voor het eerst speelt, zal je misschien niet snel genoeg zijn voor de toppers, maar iRacing zorgt ervoor dat je, afhankelijk van je rondetijden, het steeds kan opnemen tegen andere gamers van hetzelfde niveau. Aan circuits ook geen gebrek overigens, want naast onze eigen omlopen Circuit Zolder en Spa-Francorchamps zijn er nog een hele rits van 60 internationale circuits beschikbaar, zoals onder meer Daytona, Brands Hatch, Bathurst en Circuit Park Zandvoort. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de Nürburgring en om die gebeurtenis wat luister bij te zetten, was iRacing enkele weken geleden de titelsponsor van de seizoensafsluiter van de Blancpain Endurance Series 2014 aldaar. Ook hun promostand mocht daar niet ontbreken zodat geïnteresseerden alvast enkele rondjes konden draaien op hun favoriete circuit.

Het detailleringsniveau ligt heel hoog in iRacing, dit is een beeld van de chicane in Zolder
Het detailleringsniveau ligt heel hoog in iRacing, dit is een beeld van de chicane in Zolder
Een vrij recente computer en een goede internetverbinding zijn eigenlijk een must om optimaal gebruik te maken van iRacing, al kan er ook gespeeld worden op iets oudere pc's. Je zal dan wel iets minder detail te zien krijgen en een update van de videokaart is dan aan te raden. Een joystick is voldoende als controller, maar om de echte race-ervaring te beleven is een stuurwiel met pedalen niet te versmaden. Wij konden het spel uitproberen op de nieuwste stuurwielen van het Duitse Fanatec, een lust voor het oog, maar jammer genoeg ook vrij prijzig. De twee meest gangbare stuurwielen op de markt, de Thrustmaster T500RS en Logitech G27, zijn iets budgetvriendelijker en ook perfect compatibel met dit uitstekende simulatie-spel.

Wie iRacing graag eens drie maanden gratis uitprobeert kan surfen naar www.iracing.com/membership en de code PR-AUTOSPORTBE inbrengen in de promobox. Opgelet, wees er snel bij, want deze aanbieding is maar geldig tot het einde van de maand.

Foto's: iRacing & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op vrijdag 3 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring 1000.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons