van der Horst

Nürburgring: Vanthoor en WRT Audi pakken beide titels na zege

Ramos - Vanthoor - Mies
Ramos - Vanthoor - Mies
Laurens Vanthoor en het Belgian Audi Club Team WRT sloten vandaag op de Nürburgring het Blancpain Endurance Series-seizoen in stijl af. Door de zege van de #1 Audi R8 LMS ultra haalt Vanthoor niet alleen het kampioenschap bij de rijders binnen maar mag WRT zelf ook de teamstitel op hun palmares bijschrijven. Het was nochtans geen makkelijke wedstrijd, de eerste vijf uren regende het volop in de Eifel, pas tijdens het laatste uur droogde de baan op en liet zelfs de zon zich zien.
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
De zege van WRT was eigenlijk niet nodig om zeker te zijn van de titel daar de directe concurrenten voor de titel al dan niet door hun eigen schuld in de beginfase wat steken lieten vallen. De piloten van de #1 bleven foutloos, al moest Cesar Ramos na een dik uur de leiding wel afstaan aan een ontketende Alex Buncombe in de #80 RJN Nissan. Ook de beide Mercedessen van HTP Motorsport mengden zich in de eerste uren aan de kop, waarbij vooral Nico Verdonck met het mes tussen de tanden reed gedurende zijn twee uur durende stint.

35701383cb20eaa44efeca89848186e47ad6640e.jpg
De #84 Mercedes kende echter de nodige pech, na een zeldzame slipper van Bernd Schneider in de eerste bocht was het Harold Primat die tijdens zijn stint een tik kreeg en in de grindbak belandde. Daarbij verloor de auto enkele ronden en alle kansen op een podiumplaats én de titel. De andere HTP Mercedes vatte met nog een dik half uur op de klok post op de tweede plaats, achter de WRT Audi. Het was onze Noorderbuur Stef Dusseldorp die voorbij ging aan de Black Falcon Mercedes van Al Faisal.

#1 WRT Audi R8
#1 WRT Audi R8
Bij de aanvang van het zesde en laatste wedstrijduur werd er eindelijk een droge rijlijn gevormd en konden de teams voor de laatste stint overschakelen op slicks. De #99 Art Grand Prix McLaren wisselde al een kwartier vroeger naar nieuw rubber maar bekocht dat met een spin op één van de natte plekken langs de omloop. Een korte bui met nog een dik uur op de klok leek de plannen van de teams alsnog in de war te sturen maar de regen zette niet door en tien minuten later verscheen zelfs de zon voor het eerst boven de Eifel.

#90 Villorba Corse Ferrari
#90 Villorba Corse Ferrari
De winnaars in de Pro-Am categorie, de #12 TDS Racing BMW van Nick Catsburg en Henry Hassid, eindigden net buiten het algemene podium. Het trio Lunkin/Fjordbach/Modell pakte de tweede plaats in nog een Black Falcon Mercedes maar het zijn Stefano Gai en Andrea Rizzoli op de derde plaats die de titel in Pro-Am mogen vieren in hun #90 Villorba Corse Ferrari.


#458 GT Corse by Rinaldi Ferrari
#458 GT Corse by Rinaldi Ferrari
Audi domineerde ook de Gentlemen-klasse, Ian Loggie en Julian Westwood wonnen vóór Frank Schmickler, Pierre Ehret en Alexander Mattschull in hun #458 GT Corse by Rinaldi Ferrari. De nieuwe kampioenen, eveneens in een Ferrari, heten echter Francisco Guedes en Peter Mann van AF Corse, zij finishten als zevende. Karim Ojjeh en Olivier Grötz, die bij het Belgische Boutsen-Ginion team de #15 McLaren voor dit weekend verruilden voor een BMW Z4, pakten vandaag een verdienstelijke vierde plaats.

--- Uitslag BES Nürburgring 1000 2014 (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster, Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 21 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring 1000.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons