van der Horst

Isotta Fraschini gaat samenwerken met Duqueine Engineering

Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione
Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione
Nog dezelfde dag dat Vector Sport aangaf niet langer in zee te willen gaan met Isotta Fraschini, kondigt het team al een nieuw partnership aan, nu met het Franse Duqueine Engineering. Isotta Fraschini slaagde er immers in om het startrecht voor één wagen te bekomen van de FIA voor het World Endurance Championship.
Duqueine Engineering - Oreca 07 Gibson
Duqueine Engineering - Oreca 07 Gibson
Nadat Vector Sport meldde dat het niet langer partner was van Isotta Fraschini, was men sceptisch over de toekomst van het Italiaanse merk in het WEC. Men beweerde wel bij de Italiaanse constructeur uit te kijken naar een nieuwe vennoot, maar die moest dan wel gevonden worden. Toen de FIA de deelnemerslijst voor het FIA WEC publiceerde prijkte daar ook de naam van Isotta Fraschini op waarna het merk met het nieuws naar buiten kwam dat het voortaan verder gaat samenwerken met het Franse Duqueine Engineering, dat de bolide zal  inzetten.

Isotta Fraschini meldde dat het met de hulp van een grote sponsor kon verder werken met Duqueine Engineering, dat beschikt over heel wat ervaring in de LMP2 klasse. Doordat er maar één wagen startrecht kreeg van de FIA was het onmogelijk om ook Vector Sport nog te betrekken in het project aldus Isotta Fraschini.

Foto's: Isotta Fraschini & Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op maandag 27 november 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons