van der Horst

Italië: Jody Scheckter, 40 jaar later

Jody Scheckter - Ferrari 312 T4
Jody Scheckter - Ferrari 312 T4
Exact 40 jaar geleden won Jody Scheckter in een Ferrari 312 T4 de GP van Italië en kroonde zich meteen tot F1 wereldkampioen 1979. Ferrari zou daarna 21 jaren moeten wachten alvorens het opnieuw de rijderstitel pakte met Michael Schumacher. Dit weekend wordt die zege en titel van 1979 herdacht op het circuit van Monza in het kader van 90 jaar Ferrari, Scheckter doet er verscheidene demonstratierondes aan het stuur van een 312 T4.
  • Shopa
Jody Scheckter - Ferrari 312 T4
Jody Scheckter - Ferrari 312 T4
Jody Scheckter trok in 1979 naar Ferrari nadat hij het jaar voordien er niet in slaagde een Grand Prix te winnen met de Wolf. De Ferrari 312 T4 was een succes en Scheckter reed er mee naar de titel, zijn grootste rivaal dat jaar was zelfs zijn eigen teamgenoot Gilles Villeneuve. De Zuid-Afrikaan won dat jaar drie races, Monaco, België en Italië. De opvolger bij Ferrari van de T4, de T5 bleek echter veel minder efficiënt dan zijn voorganger en in 1980 won Scheckter dan ook geen enkele race. Op het einde van het jaar zette hij dan ook een streep onder zijn F1 carrière.

Jody Scheckter omringd door zijn mecaniciens
Jody Scheckter omringd door zijn mecaniciens
Dit weekend trekt Jody Scheckter zijn raceplunje van toen terug aan en neemt het stuur van een Ferrari 312 T4 voor enkele demonstratieronden. Vrijdag nam hij al de baan tussen de twee vrije trainingen van de formule 1alvorens tijdens het weekend nog enkele malen in actie te kopen. Scheckter wordt dit weekend bijgestaan door enkele van de mecaniciens die hem ook al in 1979 omringden.

Foto's: RIP/Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 6 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Italië.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons