van der Horst

Jaarlijkse wintertesten gedomineerd door Muscle Milk Pickett, Risi en Flying Lizard

Muscle Milk Pickett Racing - HPD ARX-03c
Muscle Milk Pickett Racing - HPD ARX-03c
De jaarlijkse wintertesten op de prachtige omloop van Sebring zitten er ook voor dit jaar weer op. Na twee dagen konden de troepen van Greg Pickett de #6 Muscle Milk Pickett Racing HPD ARX-03c op een eerste plaats plaatsen. Met een 1:46.368 was het Klaus Graf die de eer had om als snelste rond Sebring te gaan. Bij de GTE-klasse ging de besttijd naar het herboren Risi Competizione en Flying Lizard topte bij de GTC's.
Het echte ALMS-werk kan in de Verenigde Staten eindelijk beginnen. Met nog iets meer dan 30 dagen op de teller staan de spectaculaire 12H van Sebring voor de boeg. De gekende testdagen moesten de teams al de gelegenheid geven om een eerste maal te komen proeven van het asfalt- en betonlint in Sebring alvorens op 16 maart het eigenlijke ALMS-seizoen 2013 op gang te trappen. 

Na 3 dagen was het de HPD ARX-03c van Klaus Graf die de toptijd op de tabellen reed. Opvallend is dat Graf meer dan een seconde sneller ging dan collega Lucas Luhr, die dan weer te kennen gaf meer aan de set-up gewerkt te hebben. 

Een echt succes werden de testen echter niet met slechts 15 deelnemers. Het moet gezegd dat vele teams nog druk in de weer zijn om hun auto's klaar te maken, denken we maar aan BMW Team RLL, de Patrick Dempsey - en Level 5 Motorsport Proto's. 

Flying Lizard Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
Flying Lizard Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
Bij de GTE's ging de besttijd overigens naar de Risi Ferrari 458 Italia met ene Toni Vilander en Anthony Lazzaaro achter het stuur. De Risi en ESM Ferrari lapte de Dogde Viper meer dan een halve seconde aan hun broek, nog veel werk dus bij de SRT troepen. Ook onze landgenoot Marc Goossens was aanwezig en maalde de nodige rondjes af in de SRT Viper. 

In de GTC klasse ging de toptijd naar de Flying Lizard Porsche 911 GT3 Cup met Spencer Pumpelly aan het commando.

Foto's: ALMS



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in American Le Mans Series op maandag 11 februari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sebring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons