van der Horst

Risi Competizione keert terug na jaar afwezigheid

Risi Competizione - Ferrari 458 Italia
Risi Competizione - Ferrari 458 Italia
Risi Competizione besloot begin vorig jaar onverwachts om al zijn raceactiviteiten te stoppen. Het team was een vaste waarde in de GT-klasse van de ALMS en nam ook verscheidene malen deel aan de 24 uren van Le Mans. Na een jaar afwezigheid keert het team echter terug naar de ALMS en zet er een Ferrari 458 Italia in. Volgend jaar, na de fusie van de ALMS met de Grand-Am serie wil Risi Competizione bovendien aanwezig zijn in de nieuwe endurance serie.
  • Prospeed Competition
Risi Competizione is een van de meest succesvolle Amerikaanse teams en draait al jaren mee, eerst in de IMSA serie en later in de ALMS. Het team, toen nog in samenwerking met Doyle Racing, behaalde zijn eerste successen met de Ferrari 333 SP waarbij Eric van de Poele met Wayne Taylor de equipe haar eerste zege bezorgden. Na enkele jaren met prototypes te zijn uitgekomen, keerde het team zich met succes naar de GT klasse. Naast een jaar met de Maserati MC12, bleef het merk Ferrari trouw. De balans is voor het Texaanse team overigens zeer positief, met meerdere titels in de GT klasse van de ALMS en twee klasse overwinningen bij de 24 uren van Le Mans.

De verbazing was dan ook groot toen het team verleden jaar als gevolg van de economische crisis zijn raceactiviteiten stil legde, al gaf men officieel aan dat er ook onvrede in het spel was omtrent de onduidelijkheid betreffende de fusie van de ALMS en de Grand-Am. Eén jaar later staat het team er terug en zal het dus een Ferrari 458 Italia inzetten in de GT klasse van de ALMS, waarbij er ondertussen ook al gewerkt wordt aan de plannen voor 2014 wanneer het team aanwezig wil zijn in de nieuwe fusieserie tussen de ALMS en Grand-Am.

Foto: ALMS



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in American Le Mans Series op zondag 20 januari 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons