van der Horst

JAC Motors by MTE bevestigt twee wagens in de European VW Fun Cup 2019

JAC Motors by MTE
JAC Motors by MTE
Op de start van het nieuwe, boeiende seizoen is het nog iets meer dan drie maanden wachten, maar toch kunnen een aantal teams nu al hun plannen uit de doeken doen! JAC Motors by MTE, het team uit Zaventem onder leiding van Tom Calmeyn, bijt de spits af door minstens twee wagens in te schrijven voor de European VW Fun Cup 2019.
  • Circuit Zolder
De #44 en de #269, wagens die tijdens de voorbije campagne respectievelijk tweede en derde werden in het kampioenschap, beginnen met torenhoge ambities aan de zeven wedstrijden in de competitie van Kronos Events!
 
Op de #44 krijgt wegkapitein en Top Gun-rijder Michaël Leenders het gezelschap van de snelle gentlemandriver Laurent Jaspers, die aan zijn vijfde seizoen toe is in de VW Fun Cup. De derde, verrassende naam is vooral gekend in het kartingmilieu, aangezien hij dit jaar onder meer vicekampioen werd in de X30 Master Benelux. Hubert Bauthier liet afgelopen seizoen ook van zich spreken door bij een gastoptreden op het Circuit Jules Tacheny de Mettet sterke rondetijden neer te zetten. Hij staat nu voor een eerste volledig seizoen, bij een team dat een hoofdrol wil spelen in de titelstrijd. Een serieuze uitdaging…
 
#269 - JAC Motors by MTE
#269 - JAC Motors by MTE
De tweede wagen van het Vlaamse team werd een van de aangename verrassingen van 2018. De #269 kon dankzij regelmatige prestaties de bronzen medaille veroveren in de eindstand, maar krijgt volgend seizoen wel drie nieuwe rijders aan boord. De 21-jarige Brusselaar Mathieu Detry, recent nog winnaar van de Super Pole in het kader van de Kronos 10 Hours of Mettet, voert een trio aan dat verder bestaat uit de ervaren Fransman Stéphane Perrin en Sébastien Incardona, in 2017 nog een van de revelaties bij SP Racing. Meteen een tweede titelkandidaat?
 
“Door de invoering van de Top Gun-regel zijn we op zoek gegaan naar oplossingen om onze twee speerpunten, Michaël Leenders en Mathieu Detry, aan boord te houden”, herinnert teambaas Tom Calmeyn zich. “We zijn er niet alleen in geslaagd, we hebben bovendien ook twee teams samengesteld die de indrukwekkende concurrentie van antwoord moeten kunnen dienen. Het is ideaal voor de sfeer binnen het team om met drie wagens aan de start te komen, maar aan die derde wagen wordt hard gewerkt. Geïnteresseerde, snelle gentlemendrivers met een brede glimlach zijn altijd welkom voor een kop koffie!”
 
Naast die eventuele derde wagen voor het volledige seizoen, heeft JAC Motors by MTE bovendien al verschillende opties om extra wagens aan de start te brengen van de 25 Hours, op 13 en 14 juli op het Circuit van Spa-Francorchamps. Geen twijfel mogelijk: het wordt een intens jaar voor de troepen van Tom Calmeyn… en de VW Fun Cup in het algemeen!
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in VW Fun Cup op woensdag 12 december 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons