van der Horst

Jakarta: alles wat u moet weten in aanloop naar de E.Prix

Start 2022 Formule E Berlijn E-Prix 2
Start 2022 Formule E Berlijn E-Prix 2
Na twee jaar trekt de Formule E terug naar Zuid-Oost Azië, ditmaal richting Jakarta. De hoofdstad van Indonesië krijgt na twee jaar uitstel, met dank aan COVID, eindelijk haar debuut in de Formule E. Zoals steeds is het de vraag wie het nieuwe tracé snel onder de knie krijgt, gezien alles op één dag gebeurt en er op zondag geen herkansingen zijn. Een vooruitblik op de Jakarta E-Prix.
Circuit Jakarta E-Prix
Circuit Jakarta E-Prix
Het circuit bevindt zich aan Ancol Beach City, een shopping center ten noorden van de stad met uitzicht op de baai van Jakarta. Daar zal men vooral de straten alsook de parking van het shopping center gebruiken. Het tracé zelf telt achttien bochten: tien bochten naar rechts en acht naar links. Vooral de zigzag tussen bocht zeven en acht opent een mogelijkheid voor inhalen, terwijl er ook in het laatste gedeelte wat haarspeldbochten te vinden zijn. De Attack Mode zal aan de buitenkant van bocht zestien gesitueerd zijn.

Met de huidige tussenstand is het vooral kijken naar wat Stoffel Vandoorne zal kunnen doen in Indonesië. De West-Vlaming zal zaterdagochtend van start gaan met twaalf punten voorsprong op Edoardo Morta (ROKiT Venturi) en vijftien op Jean-Éric Vergne (DS Techeetah).

Wie alle sessies wil volgen, gaat zich mogen opmaken voor een nachtje opblijven. De eerste vrije training gaat namelijk van start om 02:15 uur, terwijl de tweede om 4 uur plaatsvindt. De kwalificaties en de duels gaan van start om 5:40 uur, terwijl de race om 10 uur gepland staat. Als u wakker blijft de hele nacht, kan u de vrije trainingen volgen op alle kanalen van de organisatie. Voor de kwalificaties kan u alleen beroep doen op RTBF Auvio vanaf 5:30 uur. Voor de race zijn RTBF en Eurosport 1 de zenders om te volgen. Beiden starten de uitzending om 9:30 uur.
 
SessieDagTijdstip
Vrije Trainingen 1zaterdag02:15 - 02:45
Vrije Trainingen 2zaterdag04:00 - 04:30
Kwalificatieszaterdag05:40 - 06:55
Jakarta e-Prixzaterdag10:00 - 11:00

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 30 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jakarta.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons