van der Horst

James Nash naar Macau met Proteam Ford Focus

James Nash met TCR Press Officer Fabio Ravaioli
James Nash met TCR Press Officer Fabio Ravaioli
James Nash maakt binnen tien dagen zijn come back in de toerwagenracerij. De 29-jarige Nash komt ter gelegenheid van de TCR International Series-finale in de Macau Guia Race aan de start met een door Proteam Racing en FRD Ford HK Racing Team ingeschreven Ford Focus. Macau is bekend terrein voor de Brit uit Milton Keyes om er in 2012 en 2013 WTCC-wedstrijden te hebben betwist.
James Nash - Chevrolet Cruze
James Nash - Chevrolet Cruze
Dat er voor Nash mogelijk een TCR-ijzer in het vuur lag leidden we een tijdje geleden af uit diens aanwezigheid in Mettet, ter gelegenheid van de Benelux Kick Off aldaar. Afgelopen weekend werd het nieuws geofficialiseerd.  Proteam Racing en het FRD Ford HK Racing Team uit Hong Kong zullen de initieel door Onyx Engineering gebouwde Ford Focus in Macau runnen.

James Nash reed in  2014  in de Blancpain Endurance- en dit jaar in de Blancpain Sprint Series met het Belgische WRT maar deed voorheen in het BTCC en WTCC heel wat toerwagen-ervaring op. In 2013 won hij met de Bamboo Engineering Chevrolet Cruze zelfs twee WTCC-wedstrijden, één in Porto en één op de Salzburgring en bleef toen met Yvan Muller en Gabriele Tarquini tot diep in het seizoen in de running voor de titel. Toen Bamboo zijn WTCC plannen voor 2015 moest opbergen betekende dit meteen ook de exit voor de snelle Brit.

Foto's: Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op maandag 9 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons