van der Horst

Japan: Pirelli geeft bandenkeuze rijders vrij

De Pirelli banden - van ultrasoft tot regenband
De Pirelli banden - van ultrasoft tot regenband
De Grote Prijs van Maleisië is nog maar net verreden en de teams stellen hun tenten al op in het land van de rijzende zon: Japan. Op het legendarische circuit van Suzuka gaat de zeventiende manche van het wereldkampioenschap Formule 1 dit weekend van start en Pirelli heeft de bandenallocatie van de rijders bekend gemaakt. De Italiaanse bandenfabrikant neemt de harde, medium en soft compound mee. Scuderia Ferrari heeft de meest agressieve keuze gemaakt met negen sets van de zachtste band. Sebastian Vettel is ook de enige rijder dat maar één set van de mediumbanden neemt.
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
Suzuka is een race waar iedereen naar uitkijkt. Er is nog maar weinig nieuws te vertellen wat al niet eerder gezegd is over de geweldige verwelkoming we elk jaar krijgen van de Japanse fans, en de diepgang van hun enthousiasme en kennis”, aldus Paul Hembery, baas van Pirelli Motorsport. “Voor de allereerste keer nemen we de softband mee naar Suzuka en dat zal voor een ander aspect zorgen op vlak van strategie. Dus we zullen tactisch moeten denken vlak voor de kwalificatie op zaterdag. Wat er ook gebeurd, we zullen net zoals in Maleisië de harde banden zien tijdens de wedstrijd. En er zal ook een hoge slijtage zijn en dat zal altijd verscheidene strategische mogelijkheden met zich meebrengen.”

Bandenkeuze Japan 2016
Bandenkeuze Japan 2016
Bij het team van Mercedes AMG kiezen WK-leider Nico Rosberg en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton allebei evenveel sets van de geel gemarkeerde softband, namelijk acht. Rosberg kiest dan voor twee sets van de oranje gemarkeerde harde compound en drie sets van de wit gemarkeerde mediums. Hamilton heeft één set meer van de harde en één set minder van de mediumbanden. Red Bull Racing neemt voor hun rijders - GP-winnaar van vorig weekend Daniel Ricciardo en Max Verstappen - vier harde, drie medium en zes sets softbanden mee. De exacte toewijzing van alle rijders kan u terugvinden op de afbeelding hiernaast (en zoals steeds, klik op de afbeelding om deze te vergroten).

Foto's: Georges De Coster & Pirelli Motorsport




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 4 oktober 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons