van der Horst

New Race Festival: Beliën/Beliën ongenaakbaar in de kwalificaties voor de Belcar Skylimit Sprint Cup

Beliën Motorsport - BMW M240i
Beliën Motorsport - BMW M240i
Zaterdag vonden de twee kwalificaties voor de Belcar Skylimit Sprint Cup plaats en in beide sessies ging de snelste tijd naar de Beliën Motorsport BMW M240i met eerst Patrick Beliën aan het stuur en in de tweede sessie Raf Beliën. Ruud Boffin (BMW M4 GT4) realiseerde tweemaal de tweede chrono.
  • LTF
Ruud Boffin - BMW M4 GT4
Ruud Boffin - BMW M4 GT4
In de eerste kwalificatie op zaterdagmorgen realiseerde Patrick Beliën een tijd van 1:42.084 en hij was daarmee 0.296 seconde sneller dan Ruud Boffin. Bernd Kuepper (BMW M3) realiseerde de derde tijd. Vierde snelste en eerste in de klasse 5 was Karl-Heinz Chandeck (BMW M140), hij bleef nipt Tom van Eenaeme (Renault Clio RS) voor. Bram Hendrix (BMW E36) was de beste in klasse 4, Rajko Pagen (Renault Mégane RS) was primus in klasse 3 en Jonathan Demoulin (BMW 325i) was beste in klasse 2. In de klasse 1 tenslotte ging de snelste chrono naar Lorenzo Segers (Peugeot 106).
 
Davy Cooreman - Honda CRX
Davy Cooreman - Honda CRX
In de tweede sessie was het dezelfde wagen die zich bovenaan de tabellen nestelde nu met Raf Beliën aan het stuur. Boffin was opnieuw tweede, Bart Lievens (BMW M2 Competition) maakte de top drie vol. Kevin Kuepper klokte de vierde tijd, Johan Lambregs (BMW M140) sloot de top vijf en was tevens beste in klasse 5. Davy Cooreman (Honda CRX) was primus in klasse 4. In de andere klasses gingen de pole posities naar Rajko Pagen (Renault Mégane RS – klasse 3), Louis Drappier (BMW 328i – klasse 2) en Philippe Smeets (VW Lupo GTi – klasse 1).

Foto's: Marnik Mouchaers
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Sprint op zaterdag 18 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons