van der Horst

Japan: Evans leidt na openingsdag

Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans leidt na de openingsdag in de Rally van Japan, slotmanche van het WRC. Het klassement werd vrijdagavond niet meer overhoop gehaald op de korte showproef, al incasseerde Sébastien Ogier wel nog een minuut penalty.
  • Belgian Truck GP
De laatste proef van de dag, een showproef, veranderde niets aan de stand. Elfyn Evans (Toyota) domineert en heeft nu bijna twee minuten voorsprong op Sébastien Ogier (Toyota) die te laat inklokte en 60 seconden aangesmeerd kreeg. Hij staat nu in de buurt van Kalle Rovanperä (Toyota). Drie Toyota's bovenaan dus.

Andreas Mikkelsen (Skoda) is de eerste niet-Toyota en leider in WRC2. De Noor profiteerde van danteske omstandigheden om zo hoog in de stand te staan. Hij heeft wel maar 5 seconden voorsprong op een impressionante Grégoire Munster (Ford). Nikolay Gryazin (Skoda) is zesde. Pas dan vinden we nog een Rally1-wagen, namelijk Esapekka Lappi (Hyundai). Ott Tänak (ford) is achtste. Takamoto Katsuta (Toyota), de man van de middag met drie besttijden op rij, is negende op ruim vijf minuten. Thierry Neuville moest eerder op de dag de strijd staken nadat hij van de baan ging.

De rally eindigt zondagmiddag.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 17 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Japan.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons