van der Horst

JAS Honda Civic TCR moet 104.000 euro gaan kosten

JAS Honda Civic TCR
JAS Honda Civic TCR
Na een seizoen proefdraaien in de TCR International Series met de Honda Civic wil JAS Motorsport de investeringen en geleverde inspanningen vanzelfsprekend zien renderen in de onderscheiden nationale TCR-kampioenschappen die in 2016 van start gaan. De 'JAS Honda Civic TCR' is de geëvolueerde versie van de Civic die begin dit seizoen aan de start kwam. De wagen moet 104.000 Euro (excl. BTW) gaan kosten.
JAS Honda Civic TCR
JAS Honda Civic TCR
Hiermee kennen we naast de naam ook de prijs van de bolide waarmee Honda en JAS Motorsport de TCR-concurrentie in 2016 ook op nationaal niveau van antwoord willen dienen. JAS Motorsport vertrouwde dit jaar drie Honda Civic's toe aan het Zweedse West Coast Racing voor de bouillante Gianni Morbidelli en Amerikaan Kevin Gleason als vaste rijders naast een wisselende derde piloot. Hoewel de resultaten er uitbleven, bewees de  recent in Buriram debuterende 'step 2'-versie beduidend sneller te zijn dan de initiële versie.

We zijn er van overtuigd de juiste package voor volgend seizoen te hebben en dit voor een prijs die beslist interessanter oogt dan het prijskaartje van de wagen van de eerste generatie" klinkt Mads Fischer, JAS Motorsport Customer Support Manager. "Ontwikkelingswerk stelde ons in staat de componenten op te waarderen en laat ons toe deze snel en tegen de juiste prijs ter beschikking van de klanten te stellen. Initieel hebben we de productie van 20 wagens voorzien maar de capaciteit is er om tegen maart volgend jaar 35 wagens te bouwen" aldus Fischer.

Foto's:  Hans van Onsem & TCR Intl. Series 

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op dinsdag 10 november 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons