van der Horst

JDC-Miller Motorsports en Hertz-JOTA worden klantenteams van Porsche

Porsche LMDh
Porsche LMDh
Nog geen 24 uur nadat Porsche de 963 officieel voorgesteld heeft op het Goodwood Festival of Speed, krijgen we bevestiging dat er volgend jaar meer dan alleen vier wagens op de grid verschijnen. In de Verenigde Staten bevestigde JDC-Miller Motorsports dat het een klantenteam zal worden van het merk uit Weissach, terwijl huurbedrijf Hertz in samenwerking met JOTA en Singer Group ook een nieuwbakken LMDh zal inzetten.
JDC-Miller Motorsports - Cadillac DPi-V.R
JDC-Miller Motorsports - Cadillac DPi-V.R
JDC-Miller Motorsports gaat na jaren als klantenteam van Cadillac overstappen naar Porsche. Meer nog, het Amerikaanse team werd als eerste klantenteam aangekondigd en kan ook rekenen op de nodige steun van Porsche Motorsport North America. De vraag rijst wel of ze op tijd de wagen zullen krijgen voor de start van het seizoen in Daytona. Er was namelijk al gezegd dat wagens voor klantenteams pas beschikbaar worden als deze ook degelijk klaar zijn.

Jota - Oreca 07 - Gibson
Jota - Oreca 07 - Gibson
Wie wel misschien een betere kans maakt om zijn wagen op tijd te krijgen is Hertz. Het bedrijf dat bekend is van het verhuren van wagens gaat namelijk ook een driejarig programma opzetten, met de technische steun van Jota. Ook krijgen ze financiële steun van de Singer Group, die bekend staat in het designen van wagens. Over hoeveel wagens het zou gaan is tot nu toe nog niet bekend, maar gezien Porsche zelf bekend maakte dat er twee wagens voor klantenteams zullen klaarstaan in het FIA WEC, kunnen we alleen maar vermoeden dat deze voor het nieuwbakken team zullen zijn.

Foto's: Porsche AG - IMSA - Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op zaterdag 25 juni 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons