van der Horst

Jeff Moustache Steensels is niet meer

Jeff Moustache Steensels
Jeff Moustache Steensels
Het bericht in verband met de annulatie van de 44ste Sezoensrally valt in het niets met het nieuws dat Racing Team Moustache nu bekend moet maken. Eén van de drie pioniers van de club heeft ons vandaag verlaten. Jeff Moustache Steensels overleed deze namiddag in het ziekenhuis van Pelt ten gevolge van een longontsteking en corona-besmetting.
  • De Swert Opticiens
Op woensdag 11 maart 2020 werd Jeff 76 jaar, maar afgelopen maandag werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Die hoestbuien waar hij al een tijdje mee rondliep, bleken toch niet zo onschuldig. Naast een dubbele longontsteking testte hij ook positief op corona, iets wat gezien zijn leeftijd een serieus probleem zou worden. Sinds woensdagochtend werd hij in kunstmatige coma gebracht en ging het voornamelijk bergaf met Jeff. Vandaag vrijdag 27 maart 2020 is de oppersnor verdwenen uit de club, die verweesd achter blijft… 

Racing Team Moustache – kortweg RTM – is ontstaan in 1974 toen François Meuris, Mathieu Baens en Jeff Moustache Steensels besloten een club op te richten. Tijdens het 40-jarig jubileum deed Jeff het verhaal nog:  Het begon aan de toog. Ik had mijn café in Bocholt, de Moustache. Mathieu Baens reed rally en François Meuris was zijn vaste mecanicien. Ze waren vaste klanten in het café en ze vroegen natuurlijk sponsoring. Op een dag hadden we het idee om zelf eens een rally te organiseren. In 1975 hebben we de club RT Moustache opgericht en op 8 en 9 mei 1976 organiseerden we onze eerste Nacht van Noord-Limburg op provinciaal niveau.

Na 10 jaar op provinciaal vlak organiseren, werd er onder impuls van Jeff overgestapt naar het nationale en nadien internationale niveau. Sinds de hervorming van het Belgisch rallykampioenschap staat de Sezoensrally trouw op die kalender als veruit de gezelligste wedstrijd van het land. 
De organiserende club is nu zijn voorzitter kwijt, de olie die alles gesmeerd liet lopen ook als het soms moeilijk liep in de club. Met zijn boekje vol contactpersonen wist Jeff veel te regelen voor alles wat met zijn Sezoensrally te maken had. Racing Team Moustache zal moeilijke tijden tegemoet gaan nu het boegbeeld verdwenen is. De club wenst familie, vrienden en kennissen veel sterkte met dit groot verlies.

Autosport.be wenst haar medeleven uit te drukken aan vrienden en familie.

BRC Media



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 27 maart 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons