van der Horst

Jerry De Weerdt met PK Carsport in afwachting van eigen wagen

PK Carsport - NASCAR Chevrolet SS
PK Carsport - NASCAR Chevrolet SS
Dit weekend wordt in het Engelse Brands Hatch de derde en vierde manche verreden van de Nascar Wheelen Euro Series. Voor PK Carsport is het seizoen in Nascar Wheelen Euro Series in Valencia fantastisch gestart met een pole voor Bert Longin net voor teammaat Anthony Kumpen in Elite 1 en een pole voor Neal Van Vaerenbergh in Elite 2. Deze knappe prestatie kreeg navolging tijdens de vier races met twee zeges voor de jonge snelle Van Vaerenbergh en een zesde en vierde plaats voor Maxime Dumarey. In Elite 1 behaalden Longin en Kumpen samen drie podiumplaatsen.
Dit resulteert in het feit dat Longin en Kumpen de twee eerste plaatsen bezetten in het kampioenschap Elite 1 voor andere kleppers als Eddy Cheever, Mathias Lauda en Christophe Bouchut. In Elite 2 staat uiteraard Neal Van Vaerenbergh aan de leiding met Maxime Dumarey in derde stelling. Logisch gevolg is dat PK Carsport de eerste twee plaatsen bezet in de tussenstand van het Teams Championship.

Neal Van Vaerenbergh - Bert Longin
Neal Van Vaerenbergh - Bert Longin
Neal Van Vaerenbergh zijn inbreng is momenteel beperkt tot één deelname, waardoor de snelle youngster zijn leiderspositie niet kan verdedigen. Zijn plaats wordt eenmalig ingenomen door Jerry De Weerdt die samen met Bert Longin de wagen zal delen.

Jerry De Weerdt: “Ik heb vorig jaar een wedstrijd gereden met de wagen van Gonneau in Monza en het type wagen ligt me goed. Ik ga dan ook trachten om zo hoog mogelijk te eindigen en het team zodoende punten te bezorgen inzake het kampioenschap. Ik was onlangs op bezoek bij PK Carsport om mijn zitpositie uit te testen en ik was behoorlijk onder de indruk van de professionele aanpak. Ik ben dan ook tevreden dat ik deel mag uitmaken van het team en ik ga trachten om hun vertrouwen niet te beschamen. Enig nadeel is dat ik nog nooit actief was op de omloop van Brands Hatch”.

Anthony Kumpen - #24 Chevrolet SS Euro Nascar
Anthony Kumpen - #24 Chevrolet SS Euro Nascar
“Na de eerste kennismaking vorig jaar met de Nascar was ik meteen verkocht. Toen het team van Gonneau er de brui aan gaf, speelde ik met het idee om zelf een wagen aan te kopen. Dat is nu gebeurd, ik kocht een Mustang maar de levering is voor augustus en ik zal er met mijn eigen team de slotmanche in Le Mans mee rijden. Voor mij is de komende wedstrijd in Brands Hatch dus alweer een nieuwe ervaring. In 2015 is het de bedoeling dat ik het ganse seizoen rij, en hopelijk komt de Nascar Wheelen Euros Series ook richting België voor een manche binnen het kampioenschap”. 

Foto's: Ronald Janssens & PK CarsportDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 4 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons