van der Horst

Joest Racing keert terug met Mazda DPi

Mazda RT24-P DPi
Mazda RT24-P DPi
Na het opdoeken van het Audi LMP1-programma heeft Joest Racing in Mazda een andere constructeur gevonden om mee samen te werken. Het inmiddels legendarische team zal na een pauze van een jaar in 2018 terugkeren naar de competitie, meer bepaald het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Joest Racing neemt namelijk het Mazda DPi programma over van SpeedSource, dat tot dusver amper resultaten kon realiseren.
Logo Mazda Team Joest
Logo Mazda Team Joest
Een week nadat Acura haar DPi project voor 2018 presenteerde krijgt het IWSC opnieuw een boost met de komst van een team als Joest. De Japanse constructeur bevestigde vandaag dat het haar Mazda RT24-P's, gebaseerd op de Riley LMP2 en ontwikkeld door Multimatic, door Joest zal laten runnen. Bovendien wordt de huidige IWSC-campagne drie wedstrijden voor het einde met onmiddelijke ingang stopgezet, wat inhoudt dat SpeedSource meteen van het strijdtoneel verdwijnt.

De rijdersbezetting voor 2018 werd nog niet bevestigd. Joest Racing zal weldra beginnen met testen, in een poging om samen met Multimatic de wagen verder op punt te stellen en aanpassingen aan te brengen. Het Duitse team zal het volgend jaar onder meer opnieuw opnemen tegen een oude bekende Penske, dat instaat voor het Acura DPi-programma.

Foto's: MazdaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 18 juli 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons