van der Horst

John Filippi verlengt samenwerking met Campos Racing

John Filippi - Campos Racing Chevrolet Cruze TC1
John Filippi - Campos Racing Chevrolet Cruze TC1
John Filippi komt ook dit jaar uit voor het Spaanse Campos Racing. De nog steeds maar 20-jarige Corsicaan bemant voor het derde jaar één van de RML Chevrolet Cruze TC1's, met steun van trouwe sponsor OSCARO, tevens partner van de serie. Op de naam of namen van Filippi's teamgenoten bij Campos blijft het nog even wachten.
Filippi scoorde vorig seizoen slechts zes punten en eindigde hiermee 18de in de eindstand. Hiermee deed hij één punt en twee plaatsen beter dan landsman Gregoire Demoustier die eveneens een volledig seizoen afwerkte. Hoewel het zich niet in puntenwinst vertolkte, maakte de jonge Fransman vooral naar het einde van het seizoen toe merkbaar progressie. Getuige diens pole mede via de omgekeerde grid voor de tweede race in Qatar die hij evenwel verknalde door te vroeg van start te gaan. Later in de race gooide leider Filippi dan ietwat laat de deur dicht voor de binnendoor duikende Yvan Muller, met contact en opgave voor de benjamin in het veld als gevolg.

John Filippi - Campos Racing
John Filippi - Campos Racing
Zulks weerhoudt er meervoudig WTCC-kampioen Muller evenwel niet van om zijn jonge landgenoot dit seizoen een handje toe te steken als persoonlijke coach. "John liet spijts zijn jonge leeftijd al mooie dingen zien en ik ben er van overtuigd dat er meer potentieel in hem schuilt. Met mijn team gaan we hem nu begeleiden zodat hij reeds dit jaar een rol van betekenis in het kampioenschap kan vertolken", aldus Muller.

Filippi toonde zich erg tevreden een vervolg te kunnen breien aan het Campos-verhaal en verder te kunnen werken met de hem vertrouwde ingenieurs en mecaniciens. "Met mijn meest recente resultaten in het achterhoofd wil ik bewijzen dat ik mijn plaats in dit kampioenschap waard ben", aldus Filippi die als privérijder ook meedingt naar de WTCC Trophy.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 10 februari 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons