van der Horst

JRM bevestigt deelname met twee wagens

Na de terugtrekking van JRM uit het World Endurance Championship (FIA WEC) bevestigde het team vandaag formeel dat het zijn aandacht in 2013 zal richten op het verder op punt stellen van de Nissan GT-R. Afgelopen jaar was het team nog actief in het FIA WEC met een HPD ARX-03a LMP1, maar het besloot dus die campagne (inclusief de deelname aan de 24 Heures du Mans) niet te verlengen. Het GT3-verhaal wordt evenwel niet bevroren en om klantenteams van competitief materiaal te voorzien en te bewijzen waartoe de vernieuwde Nissan in staat is, wil de GT1-wereldkampioen uit 2011 komend seizoen de GT-R GT3 verder ontwikkelen in de Blancpain Endurance Series.
Paul Ricard: Kwalificaties in beeld gebracht
De troepen van James Rumsey zijn al sinds 2011 bezig om, in samenwerking met de motorsportafdeling van Nissan, de GT-R GT3 te ontwikkelen. Een jaar geleden werd de wagen officieel voorgesteld in het Verenigd Koninkrijk. Dit seizoen wil men twee bolides inschrijven; één in de Pro-klasse en één in de Pro-Am klasse waarbij de beide wagens door JRM zullen worden klaargestoomd. De intentie is om met beide GT-R's het volledige seizoen te betwisten, inclusief de jaarlijkse hoogmis, de 24 Hours of Spa.

JRM geeft aan veel toekomst in de nieuwe Nissan GT-R GT3 te zien en stelt dat de eerste generatie één van de snelste en best handelbare GT3's op de markt is, al werd er geen informatie vrijgegeven over hoeveel exemplaren er tot op heden reeds verkocht zijn.

Wie de rijders gaan worden voor de dubbele inschrijving in de Blancpain Endurance Series 2013, is eveneens nog niet geweten.

Foto: Vincent Wouters  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons