van der Horst

24H Le Mans: JRM en JMB Racing haken af voor de editie 2013

JRM - HPD ARX-03a
JRM - HPD ARX-03a
Vandaag beslist de ACO over de definitieve inschrijvingslijst voor de 24 uren van Le Mans 2013. Vijfenvijftig vaste plaatsen, de zesenvijftigste voor de Green GT stond al van vorig jaar vast, en 10 reserve-inschrijvingen worden er uitgedeeld. Nog voor de beslissing gevallen was, trokken twee teams zelf hun kandidatuur in. JRM haalt zijn HPD ARX-03a van de lijst af en JMB Racing zal haar invitatie, bekomen wegens de tweede plaats in de GT uitslag van de ELMS, niet honoreren.
Onlangs nog maakte JRM bekend dat het haar programma zou concentreren rond de 24 uren van Le Mans, waar men zou uitkomen met de gekende HPD ARX-03a LMP1. Een beperkt WEC programma zou afgewerkt worden om de wagen optimaal op punt te stellen voor de etmaalrace. Nu laat het team weten dat het de nodige financiële ondersteuning niet rond kreeg en de HPD van de inschrijvingslijst weghaalt. Het is zelfs de vraag of we de HPD nog aan het werk te zien krijgen dit jaar, JRM zal zich immers volledig concentreren op het ontwikkelen en ondersteunen van de Nissan GTR GT3 voor zijn Europese cliënten.

Eerder had JMB Racing al laten weten dat het niet afzakt naar Le Mans, het team had door zijn uitslag in de ELMS verleden jaar nochtans een vaste uitnodiging beet. Ook hier was de moeilijke economische conjunctuur de belangrijkste factor voor het weghouden van de Ferrari 458 uit de race.

Foto: Georges De Coster  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons