van der Horst

24H Le Mans: JRM komt met één auto - Rebellion opnieuw in zee met Neel Jani

JRM - HPD ARX-03a
JRM - HPD ARX-03a
JRM, het Britse Team rond James Rumsey, zal in 2013 geen compleet WEC seizoen afwerken. Dat is zowat het belangrijkste nieuws dat er te rapen viel toen JRM zijn plannen anno 2013 uit de doeken deed. Men zal energie (lees budget) sparen om de 24 Uren van Le Mans in de best mogelijke condities aan te vatten. Rebellion bevestigde dan weer dat het verder gaat met de Zwitsere piloot Neel Jani. Jani is reeds vijf jaar trouwe luitenant van het team.
De internationale crisis eist steeds meer haar tol op de internationale circuitscène. Zo maakte het Britse JRM Motorsport net bekend dat het komend seizoen geen volledig seizoen FIA WEC zal afwerken. Het focust zich  op de 24 Uren van Le Mans en zal meer dan waarschijnlijk te zien zijn tijdens de 6 Hours of Spa als voorbereidingswedstrijd. Voorts legt
Neel Jani
Neel Jani
het team, dat met een HPD ARX-03a uitkomt in de LMP1 klasse, de nadruk op het doorontwikkelen van de Nissan GT-R GT3. Dat is dan weer goed nieuws voor de 24U van Spa, waar we dan waarschijnlijk een' full-factory entry' van Nissan mogen verwachten.

Bij Rebellion Racing maakt men dan weer werk van de contracten. Het team dat een Lola-Toyota inzet in de ALMS, heeft na Mattias Beche en Andrea Belicchi, nu ook huisrijder Neel Jani langer aan zich verbonden. Jani is sinds jaar en dag actief bij Rebellion, eerder was hij onder meer reserve- en testrijder voor Sauber, Toro Rosso en Red Bull in de F1, maar verder dan de wachtzaal van de koninginnenklasse van de eenzitterij kwam de Zwitser met Indische roots niet.

Foto's: Georges De Coster  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons