van der Horst

Jules Mettetal wint Winfield stuurwiel, Kobe Pauwels strandt in halve finale

Jules Mettetal
Jules Mettetal
Jules Mettetal is de nieuwe Winfield Volant-laureaat. De Fransman toonde zich afgelopen maandag de meest complete rijder tijdens de finale die gehouden werd op het circuit van Paul Ricard, in Zuid-Frankrijk. Mettetal komt dankzij zijn overwinning volgend jaar uit in het Franse Formule-4 kampioenschap. Ook de Belg Kobe Pauwels mocht zijn beste beentje voorzetten, maar hij strandde in de halve finale.
Finalisten Winfield Racing School
Finalisten Winfield Racing School
Voor de 25e keer al, werd het Winfield stuurwiel georganiseerd, de tweede keer in het moderne tijdperk. Uit meer dan 70 inschrijvingen selecteerde de jury 18 rijders, waaronder Kobe Pauwels. Zij mochten naar Paul Ricard afzakken voor een drie dagen durende test die maandag eindigde met de finale. De Britt Callum Bradshaw, Amerikaan Nicky Hays en de twee Fransen Hadrien David en Jules Mettetal waren de vier gelukkigen die de jury in een laatste test mochten overtuigen. Dat was er uiteindelijk ééntje meer dan gepland, want de finale zou tussen de drie beste piloten gaan. De verschillen waren echter zo klein dat er voor vier piloten gekozen werd. Het getuigt in ieder geval van het hoge niveau!

Jules Mettetal was in zo goed als elke sessie de snelste piloot op de baan, hij zette de concurrentie uiteindelijk op zes tiende, maar ook in de andere onderdelen van de test scoorde hij goed. Mettetal kwam in 2016 uit in het Frans karting kampioenschap en ging het jaar daarna internationaal rijden in de OK-Junioren waarin hij onder andere deelnam aan het wereldkampioenschap.

Mettetal volgt in de erelijst Ciao Collet op, die in 2018 de laureaat was en ondertussen is opgenomen in de Renault Sport Academy. Verder terug in de lijst staat ook Theo Pouchaire die dan weer in het Sauber Junior Team aan de slag is. Of voor Mettetal eenzelfde toekomst is weggelegd zullen we eind 2019 weten. Het Franse Formule-4 kampioenschap start in het weekend van 20-22 april in Nogaro en telt uiteindelijk zeven manches met drie wedstrijden per weekend. Van 21 tot 23 juni is het kampioenschap te gast in Spa-Francorchamps.

Foto's: Winfield Racing School



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op woensdag 27 februari 2019.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons