van der Horst

Jutta Kleinschmidt tweede adviseur en 'Joker Driver' in Extreme E

Jutta Kleinschmidt
Jutta Kleinschmidt
Extreme E heeft de tweede adviseur en 'Joker Driver' bekendgemaakt. Jutta Kleinschmidt zal samen met Timo Schneider de teams bijstaan ter plekke als adviseur, maar ook als reserverijder of 'Joker Driver' indie dit nodig zou blijken.
Vanwege de locaties die Extreme E in 2021 bezoekt, hebben teams tijdens de evenementen geen reserverijder ter plaatse. Daarom zal Kleinschmidt aanwezig zijn als vrouwelijke reserve als een van de teams haar nodig heeft om op een van de evenementen tijdens het seizoen achter het stuur te kruipen.

Volgens Kleinschmidt is Extreme E ook de perfecte kans voor vrouwen om samen te werken met mannen in de autosport. "Het is een geweldige kans voor vrouwen om samen te strijden met mannen met hetzelfde materiaal. Extreme E combineert toekomstige autosporttechnologie met gendergelijkheid. Tot nu toe bestaat er in de autosport niets vergelijkbaar", aldus de Duitse.

Jutta Kleinschmidt, geboren in Keulen, heeft een indrukwekkende carrière in offroad-racen. Ze reed sinds 1988 mee in de motorcategorie van de Dakar Rally. In 1994 stapte ze over naar de wagencategorie, om drie jaar later geschiedenis te schrijven. Kleinschmidt is de de eerste vrouw die een etappeoverwinning boekte en in 1999 behaalde ze ook een derde plaats in het algemeen klassement.

In 2001 schreef ze haar naam nog maar eens in de geschiedenisboeken als de eerste vrouwelijke Dakar Rally-winnaar. Nog eens twee podia in 2002 en 2005 bevestigden haar plaats als de meest succesvolle vrouwelijke racer in de categorie tot nu toe.

De eerste X-Prix van Extreme E vindt plaats van drie tot vier april in Al`Ula, Saoedi-Arabië

Foto: Extreme EDit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Rallycross Internationaal op woensdag 17 maart 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons