van der Horst

Kalender BMW M2 CS Racing Cup Benelux

BMW M2 CS Racing
BMW M2 CS Racing
Twee weken nadat V-Max Racing Management een voorlopige kalender presenteerde voor de Belgisch-Nederlandse BMW M2 CS Cup, komt ook Driving Force met een plan voor de eerste jaargang BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Voor de duidelijkheid, het betreft hier twee (of in feite zelfs drie) aparte kampioenschappen, elk met een eigen kalender en helaas ook overlappende raceweekends.
Peter Guelinckx - BMW M2 CS
Peter Guelinckx - BMW M2 CS
Dick van Elk en de zijnen mikken op een 7-koppige kalender met finale bij de Race Promotion Night in Zolder, terwijl de troepen van Hans Van de Ven naar voor treden met een plan voor vijf weekends, waarbij het kampioenschap besluit met de Finaleraces in het Nederlandse Zandvoort. De BMW M2 CS Racing Cup Benelux plant twee maanden later te starten, waarbij zowel de afspraak in juli als de slotmanche samenvallen met wedstrijden van Dick van Elk's kampioenschap (respectievelijk in Zolder en Spa).

BMW M2 Club Sport
BMW M2 Club Sport
De BMW M2 CS Racing Cup Benelux komt dus naast de BMW M2 CS Cup van V-Max Racing Management te staan. De Nederlandse promotor besloot eerder dit jaar om "deze nieuwe Cup op te zetten als twee officiële Nationale Kampioenschappen (KNAF en RACB) naar het voorbeeld van de Ford Fiesta Cups BE en NL.  Beiden met een eigen reglement, klassement en podium en gezamenlijk een Overall Competitie." Driving Force gaf eerder aan een prijzenpot van 50.000 euro achter de hand te hebben, al communiceerde de organisatie nog niet over de details daaromtrent. Het Kempense G&A Motors van de ervaren Guino Kenis is overigens sinds kort officieel verdeler van BMW Motorsport in de Benelux.
Update 14 december 2020
De organisatie van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux bevestigde vandaag de onderstaande kalender.

Kalender BMW M2 CS Racing Cup Benelux 2021

8-9 mei: New Race Festival Zolder
22-23 mei: Pinksterraces Zandvoort
9-10 juli: 25H VW Fun Cup Spa
25-26 september: Francospeed Spa
16-17 oktober: Finaleraces Zandvoort


Foto: Niels Vaeck, Ronald Janssens & V-Max Racing Management



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op vrijdag 4 december 2020.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons