van der Horst

Kalender GT World Challenge op de schop: Spa eind juni, Jeddah als afsluiter

Kalender 2024
Kalender 2024
Tijdens de jaarlijkse persconferentie van de 24 Uur van Spa heeft Stéphane Ratel (CEO van SRO) de kalender van de GT World Challenge en de Intercontinental GT Challenge uit de doeken gedaan. Het vertrouwde beeld van de afgelopen jaren is volledig overboord gegooid. De etmaalrace in Spa behoudt zijn datum eind juni.
Het grote nieuws op de kalender van de Intercontinental GT Challenge is niet alleen dat de 24 Uur van Spa opnieuw eind juni wordt georganiseerd, maar vooral dat de 24 Uur van de Nürburgring een plaats krijgt op de kalender.

De kalender van de GT World Challenge werd volledig op z'n kop gegooid, mede door de nieuwe datum in Spa. Daarom is er slechts één wedstrijd van het Endurance-kampioenschap vooraf: de 1000 Kilometer van Paul Ricard schuift op naar begin april, waardoor Monza niet langer het seizoen opent. De Italiaanse snelheidstempel wordt in september bezocht, na de afspraak op de Nürburgring eind juli.

Het grote nieuws is dat het seizoen wordt afgesloten op het F1-circuit van Jeddah. Vrachtwagens van teams zullen per boot getransporteerd worden (geen containers) om het financiële plaatje haalbaar te maken.

De kalender van de Sprint Cup komt wel vertrouwd over, met Brands Hatch als openingsrace, en vervolgens Misano, Hockenheim, Magny-Cours en Barcelona.

Foto's: SRO



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in GT World Challenge Europe op zaterdag 1 juli 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons