van der Horst

Kalender seizoen vijf telt dertien races

Start Punta del Este ePrix
Start Punta del Este ePrix
De FIA presenteerde donderdag de provisionele kalender voor seizoen vijf van de ABB Formule E. De kalender zal bestaan uit dertien rondes verspreid over twaalf steden in vier continenten. Zoals autosport.be eerder meldde, zal in Riyadh het startschot gegeven worden op 15 december en zal het seizoen eindigen met een dubbele manche in New York op 13 en 14 juli. Als belangrijkste wijzigingen noteren we dat de e.Prix in Santiago en Punta del Este van de kalender verdwijnen. Naast Riyadh, is er nu ook bevestigd dat men terugkeert naar Monaco in mei. Twee manches, waarvan één zeker door zal gaan in China, blijven nog onder voorbehoud. Van de manche in São Paulo, die nog uitgesteld werd naar seizoen vijf wegens administratieve problemen, is er geen sprake meer.
Jean-Eric Vergne vs. Lucas Di Grassi
Jean-Eric Vergne vs. Lucas Di Grassi
Nadat de start in Riyadh in december is gegeven, trekt de Formule E-karavaan in januari voor het derde jaar op rij richting Marrakech en voor de vierde keer naar Mexico City, ditmaal rond midden februari. Daartussen wordt nog een manche georganiseerd, al is momenteel nog niet geweten waar. Ook Hong Kong blijft nog op de kalender staan, maar in tegenstelling tot seizoen vier wordt ginds slechts  één race in de plaats van twee georganiseerd en verhuist de datum naar maart. Daarnaast zoekt de organisatie nog een tweede wedstrijd te organiseren op Chinese bodem. Deze zal doorgaan op 23 maart.

Ook dit seizoen zal Rome weer de aftrap mogen geven voor het Europese luik midden april. Na de stop in de Italiaanse hoofstad trekt men naar de Franse hoofstad, waar eind april de straten van Parijs onveilig worden gemaakt door het elektrisch geweld. Na een jaar 'zonder' is de ePrix in Monaco er terug en wel op 11 mei. Hiermee staat de teller terug op twaalf steden daar waar de kalender dit jaar na het  wegvallen van Montreal slechts elf meetings telt.  Daarna trekt men terug naar Berlijn (25 mei) en Zürich (9 juni) om dan het seizoen af te ronden met twee races in New York.

Formule E kalender seizoen 5:

15 december 2018: Riyadh
12 januari: Marrakesh
26 januari: TBA
16 februari: Mexico City
10 maart: Hong Kong
23 maart: TBA (China)
13 april: Rome
27 april: Parijs
11 mei: Monaco
25 mei: Berlijn
9 juni: Zurich
13-14 juli: New York (twee races)

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 7 juni 2018.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons