van der Horst

Klassezege voor Nico Verdonck in VLN7 race (+ Video)

PROsport Performance - Porsche Cayman PRO4 GT4
PROsport Performance - Porsche Cayman PRO4 GT4
Op de Nürburgring ging dit weekend de zege in de zevende race van de VLN serie naar de Manthey Racing Porsche van Patrick Pilet en Jörg Bergmeister. Enkele Belgische piloten wisten ook hun stempel te drukken op de race. Zo won Nico Verdonck samen met Jonas Carlsson, Nicola Möller Madson en Jorg Viebahn in de PROsport Performance Porsche Cayman de SP10 klasse. Olivier Muytjens en 'Brody' werden dan weer tweede in de Cup4 klasse voor de Toyota’s GT86. Derenne/Dujardyn eindigden vierde in diezelfde klasse. Na een moeilijke race met veel problemen pakte Stef Van Campenhoudt de achtste plaats bij de BMW M235i Racing Cup, nadat de bolide eerder zelfs op een virtuele podiumplaats reed. Alessio Picariello haalde met zijn Porsche Cayman dan weer het einde van de race niet.
  • VR Racing
PROsport Performance - Porsche Cayman PRO4 GT4
PROsport Performance - Porsche Cayman PRO4 GT4
Nadat hij in de vorige manche het stuur nam van een imposante Ford GT, keerde Nico Verdonck voor de VLN7 race terug naar het PROsport Performance team waar hij een PRO4 Porsche Cayman toegeschoven kreeg. Nico Verdonck: “Tijdens de kwalificatie deed ik twee snelle ronden en plaatste de wagen op de derde plaats in zijn klasse. Ik nam ook de start van de race en slaagde er in om op te rukken naar de eerste plaats in de klasse, ik lag nog steeds op kop toen ik de wagen doorgaf aan mijn teammaten. Terwijl een van onze sterkste tegenstanders met problemen geconfronteerd werd, reden wij een probleemloze race. Ik nam het stuur terug over voor de laatste stint en bracht de wagen veilig en als eerste in de klasse over de streep.”

Hieronder ziet u onboard beelden genomen vanuit de Porsche van Nico Verdonck.Foto's: Nico Verdonck PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op woensdag 7 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 7.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons