van der Horst

24H Le Mans: Kleurenschema Audi R18 e-tron quattro voorgesteld in straten van Le Mans

Audi R18 e-tron quattro
Audi R18 e-tron quattro
Audi heeft in de straten van Le Mans zopas het definitieve kleurenschema van de nieuwe R18 e-tron quattro LMP1 voorgesteld. Omstreeks 20 na één werd de wagen uit de truck gehaald, waarna deze aan een tocht over de openbare weg begon richting het circuit van Le Mans. Het merk met de vier ringen opteerde opnieuw voor wit als dominante kleur, net als zustermerk Porsche overigens.
Audi R18 e-tron quattro
Audi R18 e-tron quattro
Elke kleur heeft trouwens een eigen betekenis voor Audi, zo staat wit voor de propere hybride technologie, het zilver verwijst naar de rijke geschiedenis van het merk, terwijl het zwart (carbon) de ultra (lightweight) technologie in de picture zet en rood de sportiviteit van het merk vertegenwoordigd. Het geheel wordt in een modern design met strak lijnenspel samengebracht, waarbij de rode accenten zullen reflecteren in de nachtelijke uren van de race.



Foto's: Audi AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op dinsdag 25 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons