van der Horst

24H Le Mans: ​Porsche stelt 919 Hybrid officieel voor (+ Foto's)

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Porsche heeft op het autosalon van Genève vanmorgen officieel het doek gelicht van de Porsche 919 Hybrid LMP1, de wagen waarmee het de handschoen zal opnemen tegen Audi en Toyota in het FIA World Endurance Championship. Porsche bevestigde meteen ook dat de wagen is uitgerust met een 2.0-liter V4 turbo motor, het compacte motorblok is goed voor ongeveer 500 pk en zal samenwerken met de twee energie recuperatiesystemen (remmen en uitlaat) die samen de maximaal toegelaten 8 megajoule produceren.
Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
De livery waarin de wagen gehuld was, is weldegelijk deze die gisteren reeds uitlekte. Porsche opteerde opnieuw voor een abstract geheel van letters waarvan de boodschap pas duidelijk wordt vanuit het vogelperspectief. Er staat dan ook “Porsche Intelligent Performance” te lezen, de kernslogan van de constructeur waarmee men verwijst naar een maximum aan prestaties gekoppeld aan efficiëntie.
 
Zoals eerder aangekondigd zullen Romain Dumas, Neel Jani en Marc Lieb de 919 Hybrid met startnummer #14 delen, terwijl Mark Webber, Timo Bernhard en Brendon Hartley de #20 voor hun rekening nemen.



Foto's: Porsche



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op dinsdag 4 maart 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons