van der Horst

Kortnieuws uit het FIA WEC

Start Lone Star Le Mans 2020
Start Lone Star Le Mans 2020
Heel wat nieuws rond het FIA World Endurance Championship. Zo stelde United Autosports enkele van zijn LMP2-rijders voor, net zoals D'station Racing dat deed. Daarnaast biedt Scuderia Cameron Glickenhaus zijn 007-hypercar nu ook te koop aan, aan klanten.
Paul di Resta
Paul di Resta
United Autosports heeft recent bevestigd dat ze drie auto's inschrijven voor de 24 Uur van Le Mans eind augustus. Twee van die auto's zijn ingeschreven als United Autosports UK en één auto onder hun United Autosports USA-exploitatievergunning. Ook bevestigde het team dat Paul di Resta terugkeert naar het team voor de 24 Uur van Le Mans. De Schot maakte vorig jaar ook deel uit van het LMP2-team en krijgt nu dus de kans om zijn overwinning in de LMP2-klasse van vorig jaar te verdedigen. Hij won die klasse samen met Filipe Albuquerque en Phil Hanson. Di Resta zal de #32 Oreca 07 Gibson besturen, terwijl Albuquerque en Hanson de #22 zullen delen met Fabio Scherer, hun nieuwe WEC-teamgenoot voor het hele seizoen, die afgelopen seizoen nog de kleuren van WRT verdedigde in de DTM. Di Resta rijdt de rest van het WEC-seizoen met de #23 Oreca 07 Gibson. Nico Jamin, die zich bij United heeft aangesloten voor de European Le Mans Series, is de eerste bevestigde rijder van de #32 Oreca van het team voor de 24 Uur.

Bij D'station Racing vervolledigt Andrew Watson dan weer het team. De Brit zal in de GTE-Am-categorie rijden met Tomonobu Fujii en Satoshi Hoshino met de TF Sport-run nr. 777 Aston Martin Vantage GTE. Vorig jaar eindigde Watson als vijfde in de GTE-Am-klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans in een Porsche 911 RSR van Gulf Racing.

Glickenhaus 007
Glickenhaus 007
Tot slot heeft Scuderia Cameron Glickenhaus besloten zijn 007-Hypercar aan te bieden aan geïnteresseerde klanten. Voor zijn Hypercar meldt Glickenhaus ook nog een mogelijkheid van een derde officiële auto: “Le Mans wordt herzet naar augustus, dus we hebben tijd om een ​​extra 007 LMH te bouwen. We kunnen een Glickenhaus 007 LMH aanbieden, inclusief inschrijving als derde wagen op Le Mans", aldus de eigenaar van het team.

Foto: Toyota Gazoo Racing, United Autosport, SCGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Endurance Championship op maandag 8 maart 2021.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons