van der Horst

Kronos Events behoudt GT Pro Evo en creëert EnduranceTwo

Belgian Masters: De laatste endurance race uit 2013 in beeld gebracht
Kronos Events kiest voor de derde jaargang BRCC voor continuïteit en heeft besloten voor 2014 de top-GT3's niet te weren uit het kampioenschap. In de plaats daarvan houden Jean-Pierre Mondron en de zijnen vast aan de Balance of Performance formule gedirigeerd door RACB Sport. Nieuw in 2014 is EnduranceTwo, de categorie die alle "kleinere" wagens, voorheen onder meer actief in het ter ziele gegane BRCC sprint groepeert. Ook zullen er geen punten voor het algemene klassement meer kunnen worden verdiend met resultaten in de klasse.
Belgium Racing - Porsche 997
Belgium Racing - Porsche 997
Afgelopen seizoen introduceerde Kronos Events een reglementswijziging die erin bestond dat deelnemers punten pakten naargelang hun algemene rangschikking alsook naargelang hun rangschikking binnen de respectievelijke klasse. Op die manier moesten intrinsiek minder snelle wagens toch kunnen meestrijden voor de titel. "Als we de eindklassementen van het BRCC Endurance bestuderen, stellen we vast dat de kleinere auto’s niet zeer hoog eindigen, zelfs al scoren ze dikke punten in de klasse", aldus Jacky Andrzejewski. Ook de topklasse, GT Pro Evo, wordt zoals vermeld niet geschrapt en dat is opvallend. "Op basis van de informatie die ons toekwam, leren we dat er meerdere formaties hun oog lieten vallen op een GT Pro Evo", verklaart Kronos Events.

Spa Euro Race: Het weekend in beeld gebracht
Een groter veld, met behoud van de GT Pro Evo categorie, impliceert dat de kleinere wagens nog grotere moeilijkheden zouden hebben om mee te dingen voor de knikkers. Om die kleinere wagens toch een oplossing te bieden, introduceert Kronos Events in 2014 de EnduranceTwo; een apart klassement gericht op minder snelle wagens. Dat betekent dat er ook een aparte teamtitel voor deze categorie komt en dat de punten uit één van deze categorieën kunnen worden aangewend in de strijd om de kroon bij de Juniors. Kronos belooft voorts ook te werken aan een Gentleman klassificatie. Op vlak van kalender voor volgend jaar, is er officieel nog niets bekendgemaakt.

Foto's: Marnik Mouchaers, Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 12 november 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons