van der Horst

Kronos Events laat BRCC Sprint vallen – Focus op Endurance

c7198cc1d3bf66cd51ecbe748d31dcaf4c24e9c7.jpg
Kronos Events zal in 2014 niet meer verder gaan met BRCC Sprint, dat maakte de organisator van het Belgian Racing Car Championship vandaag bekend in de marge van het Belgian Masters weekend op Circuit Zolder. Aan het einde van het tweede seizoen blijkt dat het unieke sprint concept waarbij twee races halfweg worden onderbroken door een ‘leading car’ onvoldoende aanslaat. “Op sportief vlak mogen we tevreden zijn over onze keuze, maar het zal voor niemand een geheim zijn dat we teleurgesteld zijn dat er niet meer rijders hun kans waagden in de sprints en dat de bezetting wat sterker had mogen zijn,” aldus Marc Van Dalen. In de plaats daarvan zal de focus verlegd worden richting BRCC Endurance.
  • Skylimit Events
e4ed3c89f19a1013871d164749ad78458085a50b.jpg
Dit weekend staan er 21 wagens aan de start van het sprint kampioenschap, wat op zich niet slecht is. Zonder de komst van de Westfields na het falen van de Special Open Trophy had het beeld er waarschijnlijk heel anders uit gezien. Afgaande op wat er in de paddock leeft, stelt Marc Van Dalen dat het groeipotentieel niet voldoende groot is. “Het is makkelijk te begrijpen dat track time reserveren voor zo weinig auto’s een werkelijk probleem is op het vlak van rendabiliteit, en het ziet er niet naar uit dat dat in de toekomst zal verbeteren. Daarom hebben wij besloten om ons voortaan volledig te concentreren op de BRCC Endurance.” Desondanks deelt Kronos Events meteen al mee aan een mogelijk alternatief te werken voor de sprinters.

FIA GT Series Zolder: Het weekend in beeld gebracht
BRCC Endurance wordt dus het speerpunt van het Belgische circuitgebeuren. Opnieuw zal de kalender zes meetings tellen die evenwichtig verdeeld worden doorheen het jaar. Een andere wijziging is het compacter maken van de evenementen. De relatief lange meetings is iets waar momenteel redelijk wat onvrede over leeft in de paddock. Zo waren teams bijvoorbeeld al van woensdagavond in de weer voor een wedstrijd die pas morgen (zondag) verreden wordt. Voortaan zal alle actie op het circuit zich dan ook afspelen op twee dagen.

Foto's: Vincent Wouters & Marnick MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belgian Racing Car Championship op zaterdag 12 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons