van der Horst

Kubica verlaat Williams eind 2019

Robert Kubica
Robert Kubica
Robert Kubica heeft vandaag zelf bekend gemaakt dat hij besloten heeft om na dit seizoen niet langer deel uit te maken van Williams F1. Zijn teamgenoot George Russell blijft komend seizoen wel bij het Britse team. F2-rijder en huidig Williams-reserverijder Nicholas Latifi is nu de voornaamste kanshebber om het zitje van de Pool over te nemen. Ook Nico Hülkenberg is een optie nadat zijn contract bij Renault niet verlengd werd en Haas gekozen heeft om verder te werken met Romain Grosjean, al is het niet geweten of de Duitser – die zijn carrière startte bij Williams in 2010 – zelf open staat om terug te keren naar het momenteel traagste F1-team.

“Om andere opportuniteiten te kunnen evalueren, heb ik besloten om na dit seizoen niet meer verder te werken met Williams. Dit is een beslissing die ik zelf genomen heb waardoor ik meer kansen heb in diverse toekomstige scenario’s”, luidde de vage commentaar van Kubica op de persconferentie in Singapore.
 

Teambaas Claire Williams maakte ondertussen duidelijk dat ze de keuze van Kubica respecteert en dat het team hem wil bedanken voor zijn inzet: “Ik wil Robert graag bedanken voor zijn harde werk en ik respecteer zijn beslissing om ons  team eind dit jaar te verlaten. Hij is een belangrijk deel van het team geweest, zowel als reserve- en ontwikkelingsrijder als dit jaar als racerijder. We wensen hem alle succes toe met zijn toekomstplannen.”

Foto: Racing International Photography




Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op donderdag 19 september 2019.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons