van der Horst

Kvyat keert terug naar Toro Rosso

Daniil Kvyat
Daniil Kvyat
Het hing al een tijdje in de lucht en vandaag kwam dan toch de bevestiging: Daniil Kvyat keert terug naar Scuderia Toro Rosso. Dat werd eerder vandaag door de Italiaanse renstal bevestigd. De 24-jarige Rus vervangt Pierre Gasly, die op zijn beurt naar Red Bull Racing vertrekt. In 2014 maakte Kvyat zijn debuut in de koningsklasse van de autosport met de Scuderia en behaalde een knappe negende plaats in de openingswedstrijd op het circuit van Melbourne. Zijn prestaties tijdens dat seizoen leverden hem een jaar later een zitje op bij Red Bull Racing als vervanger van Sebastian Vettel.
Daniil Kvyat - Red Bull Racing
Daniil Kvyat - Red Bull Racing
Tijdens zijn debuutseizoen bij Red Bull versloeg hij teamgenoot Daniel Ricciardo maar vroeg in het tweede seizoen viel hij in ongenade bij de grote bazen na enkele incidenten - waaronder een paar met Vettel - en werd vervangen door Max Verstappen. Kvyat werd terug naar Toro Rosso gezonden maar kon zich niet herpakken. In anderhalf jaar tijd kon hij maar een handvol punten sprokkelen en na de GP van de Verenigde Staten werd van hem afscheid genomen. Afgelopen winter werd de Rus verrassend de nieuwe testrijder bij Scuderia Ferrari, iets wat hem nog in de paddock van de F1 hield. Een slimme zet die nu wordt beloond met een racezitje voor 2019.

Daniil Kvyat - Scuderia Toro Rosso
Daniil Kvyat - Scuderia Toro Rosso
"Ik ben Ferrari enorm dankbaar", liet Kvyat optekenen in een mededeling. "Als testrijder heb ik de aansluiting kunnen houden bij de Formule 1. Weliswaar speelde mijn werk zich grotendeels in de simulator af, maar ik heb er enorm veel geleerd en voel mij nu dan ook sterker dan toen ik Toro Rosso verliet." De 24-jarige Daniil kijkt zonder rancune terug op zijn eerdere tijd bij zowel Toro Rosso als bij Red Bull maar is vooral dankbaar voor de nieuwe kans die hij krijgt om terug op de grid te staan. "Ik heb mij altijd bijzonder thuis gevoeld bij Toro Rosso en dat zal volgend jaar niet anders zijn", ging hij verder. "Ik heb de hoop nooit opgegeven om ooit weer te racen. Ik ben nog jong en fit, én ben klaar voor deze kans." Wie de teamgenoot van Kvyat zal worden is nog niet bekend.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op zaterdag 29 september 2018.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons