van der Horst

9H Kyalami: Weerts krijgt fabriekszitje naast Vervisch - Ook Vanthoor aan de start

De Audi's die aan de start staan van de Kyalami 9 Hours 2020
De Audi's die aan de start staan van de Kyalami 9 Hours 2020
Anderhalve maand geleden werd Charles Weerts op zijn negentiende de jongste kampioen ooit in de GTWC Europe Sprint Cup. Die prestatie wordt nu door Audi Sport beloond in de vorm van een fabriekszitje voor de seizoensafsluiter van de IGTC, de 9 Uur van Kyalami. Hij krijgt bij WRT Frédéric Vervisch en Mirko Bortolotti naast zich, terwijl zijn vaste teamgenoot Dries Vanthoor in actie komt op de tweede fabriekswagen van het team uit Baudour.
Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor
Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor
Vanthoors teamgenoten zijn Kelvin van der Linde en Markus Winkelhock, de Duitser is met zijn vijfde plaats in het kampioenschap overigens de hoogst geklasseerde Audi-rijder. Een derde fabriekswagen zal worden ingezet door Car Collection, voor Mattia Drudi, Christopher Haase en Patric Niederhauser. Het team zal daarnaast ook nog een privé-Audi R8 LMS runnen. Net als tijdens de vorige editie worden de drie fabriekswagens voorzien van unieke liveries die de kleuren van Zuid-Afrika weerspiegelen.

Foto's: Arne Simons & Audi Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Intercontinental GT Challenge op woensdag 25 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kyalami 9 Hours.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons