van der Horst

Lada met twee Vesta's TC1 naar seizoenopener in Termas de Rio Hondo

Lada Sport Rosneft - Lada Vesta WTCC
Lada Sport Rosneft - Lada Vesta WTCC
Lada Sport Rosneft zal in het Argentijnse Termas de Rio Honda met slechts twee van de drie nieuwe Lada Vesta's aanzetten. Het derde exemplaar van Mikhail Kozlovskiy kon niet tijdig worden afgewerkt zodat enkel Rob Huff en James Thompson in Argentinië met de nieuwe wagen aan de start komen.

Eind vorige week konden Rob Huff en James Thompson hun nieuwe strijdros, de Lada Vesta TC1, voor het eerst de sporen geven op thuisbasis Magny Cours. Er wacht de ploeg van Victor Shapovalov vanzelfsprekend nog veel werk maar de beide Britten blikten alvast positief op de eerste kennismaking met de Vesta terug.

Mikhail Kozlovskiy
Mikhail Kozlovskiy
Mikhail Kozlovskiy van zijn kant kwam toen in Frankrijk niet aan rijden toe. Aan de opbouw van zijn nieuwe Vesta werd op dat ogenblik nog frenetiek doorgewerkt om het exemplaar tijdig op transport naar Argentinië te krijgen. Een opzet dat jammer genoeg voor de jonge Rus net niet is gelukt. Kozlovskiy zal dus pas met ingang van de meeting in het Marokkaanse Marrakech over de Vesta kunnen beschikken. Of hij in Termas de Rio Hondo met de oude Granta dan wel helemaal niet aanzet,werd ons niet bevestigd.

Foto's: Lada Sport Rosneft & Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 20 februari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Termas de Rio Hondo.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons