van der Horst

Lada Sport Rosneft bevestigt Catsburg, Tarquini en Valente voor 2016

Nicky Catsburg - Lada Sport Rosneft Vesta TC1
Nicky Catsburg - Lada Sport Rosneft Vesta TC1
LADA Sport Rosneft maakte zopas zijn rijders bekend voor de nieuwe WTCC-campagne. Zoals verwacht dingt de Russische constructeur met teambasis in het Franse Magny Cours in 2016 naar de titel met Nederlander Nicky Catsburg, Italiaan Gabriele Tarquini en Fransman Hugo Valente. Catsburg ziet zijn contract dus verlengd daar waar Tarquini en Valente de vrijgekomen zitjes van Rob Huff en Nicolas Lapierre innemen.
 
Nicky Catsburg - Lada Sport Rosneft
Nicky Catsburg - Lada Sport Rosneft
De namen van het drietal circuleerden al langer en werden dus vandaag officieel bevestigd. Nicky Catsburg ziet zijn sterk debuut halfweg het seizoen 2015 dus beloond met een tweede seizoen als LADA-fabrieksrijder. Onze ook in GT- en uithoudingsraces erg succesrijke Noorberbuur stuurde zijn Lada Vesta in die korte tijdspanne naar twee vierde plaatsen en stootte in kwalificatie tot driemaal toe door naar de shoot out met vijf.

Gabriele Tarquini - Lada Sport Rosneft
Gabriele Tarquini - Lada Sport Rosneft
Gabriele Tarquini die eind vorig seizoen bij Honda Racing werd bedankt voor bewezen diensten, moest noodgedwongen uitkijken naar een nieuwe werkgever en landt dus nu bij Lada. In de Italiaanse oud-wereldkampioen (2009) vond teammanager Viktor Shapovalov een waardige want erg ervaren opvolger voor Rob Huff, niet erg opgezet met de gang van zaken vorig seizoen en inmiddels bij concurrent Honda aan de bak.
 
Hugo Valente - Lada Sport Rosneft
Hugo Valente - Lada Sport Rosneft
Wat vorig jaar na hun  hoog oplopende ruzie voor onmogelijk werd geacht, wordt nu toch bewaarheid: Hugo Valente komt zoals eerder gemeld bij Lada  postvatten naast Tarquini, de man die hij voor de Eurosport-camera's toeriep te oud te zijn voor de serie; een gevolg van meerdere akkefietjes tussen beide kemphanen in de loop van het seizoen.
Valente toonde de voorbije drie jaar heel wat in zijn mars te hebben maar maakte door zijn ietwat impulsieve rijstijl niet alleen maar vrienden in de WTCC-paddock.  Voor 2016 mag echter worden verwacht dat beide heren, zoals het fabrieksrijders betaamt, het teambelang voorop zullen stellen.

Lada Sport Rosneft
Lada Sport Rosneft
Net als de concurrentie zet  ook het Lada Sport Rosneft-team momenteel de schouders onder een uitgebreid wintertestprogrmma, zowel in Magny Cours als op verscheidene Europese omlopen. Van de Lada Vesta TC1 wordt verwacht dat die sterker voor de dag zal komen na ingrijpende updates aan zowel ophanging, chassis, stuurinrichting als motor.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 2 februari 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons