van der Horst

Laguna Seca: van Overbeek pakt de pole in spannende kwalificatie – Corvette snelste in GTLM

Laguna Seca
Laguna Seca
Johannes van Overbeek start morgen als eerste in de Continental Tire Monterey Grand Prix, de vierde manche van de United SportsCar Championship. De Amerikaan klopte in zijn P2 Extreme Speed Motorsports HPD LMP2 de Spirit of Daytona Racing Corvette DP van Richard Westbrook met twee tienden van een seconde. Het is de eerste pole voor een P2 in dit nieuwe kampioenschap.
De  wagens uit de voormalige ALMS doen het goed op het relatief bochtige Laguna Seca. De tweede rij bestaat uit de andere Honda en de Morgan-Nissan van OAK Racing. De leiders in het P-kampioenschap, João Barbosa en Christian Fittipaldi, starten morgen 5de in de Corvette DP van Action Express Racing. De Riley-Ford van Chip Ganassi heeft het moeilijk met anderhalve seconde achterstand. De P-klasse rijdt morgen in een wedstrijd van twee uur samen met GTLM.
 
In de PC-klasse pakte Bruno Junquiera de pole voor RSR Racing. De Braziliaan versloeg in deze klasse met identieke bolides de Nederlander Renger van der Zande (Starworks Motorsport) en de Amerikaan Sean Rayhall voor 8Star Motorsports. Core Autosport, de leider in het kampioenschap, reed de 4de tijd. De PC-klasse werkt morgen zijn wedstrijd af samen met GTD.
 
In GTLM ging de pole naar Corvette met dank aan Antonio Garcia. Het is de tweede pole op rij voor de #3 Chevrolet Corvette C7.R na die van Jan Magnussen in Long Beach. Zoals gewoonlijk was het in deze klasse weer erg spannend met de top 9 binnen een seconde. John Edwards zette zijn BMW van Team RLL op P2 en Nick Tandy plaatste zijn fabrieks-Porsche op P3. Onze landgenoot Marc Goossens start met zijn SRT Viper morgen als 6de.
 
Tenslotte gaat in het sterk bezette GTD-veld (22 wagens) de pole naar de Audi van Flying Lizard vanwege de snelste tijd van Spencer Pumpelly. In een chaotische sessie die onderbroken werd door een spin van de #51 Ferrari waren de laatste minuten alles bepalend. Pas in zijn laatste ronde dook Pumpelly onder de tijd van Leh Keen. Keen start dan ook als 2de in zijn Porsche van Alex Job Racing. Derde was nog een Audi, die van Paul Miller Racing. De Belg Jan Heylen vertrekt morgen als 7de in de Porsche van Snow Racing die hij deelt met Madison Snow.



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Tudor United Sportscar Championship op zondag 4 mei 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons