van der Horst

Lambda Performance stelt Ford GT Diamond Edition voor (+ Foto's)

Ford GT Diamond Edition - Ford GT GT3
Ford GT Diamond Edition - Ford GT GT3
Lambda Performance heeft in de paddock van het Yas Marina Circuit het doek gehaald van de Ford GT Diamond Edition. Die bolide, getooid in een zwart kleedje met echte diamanten, is gebaseerd op de racebolide die het team al enkele jaren ontwikkelt. Die racewagen zal aan de start staan van de komende 24 Hours of Dubai, met onder meer onze landgenoot Nico Verdonck als rijder. De Brusselaar is reeds sinds jaar en dag huisrijder bij het Duitse team en maakt ook ditmaal integraal deel uit van het programma.
Ford GT Diamond Edition
Ford GT Diamond Edition
De Ford GT Diamond Edition werd geproduceerd in één oplage. Bovendien mag de bolide, volgens teameigenaar Helga Müller, gewoon de openbare weg op. Het berust dan ook op geen toeval dat men de wagen in de Verenigde Arabische Emiraten voorstelt gezien de kans dat iemand daar de vraagprijs van 2 miljoen euro neertelt, het grootst lijkt. De basis van de wagen werd gelegd door Harald Müller, de enthousiaste teambaas van Lambda Performance die een drietal jaren geleden overleed na een korte ziekte. "Hij heeft zijn geesteskind echter nooit in levende lijve kunnen aanschouwen en dat stemt ons wat triest", vertelde zijn weduwe Helga aan Autosport.be. "We moesten zijn levenswerk gewoon afmaken en daarom hebben we doorgezet met de wagen, die nu hier in de paddock pronkt als resultaat."

Lees ook: Nico Verdonck: "Ford GT ideaal strijdwapen in GT3-veld"

Ford GT Diamond Edition detail
Ford GT Diamond Edition detail
"Zijn passie voor de Ford GT is begonnen toen ik hem voor zijn 60e verjaardag een exemplaar kocht. In Europa waren de exemplaren gelimiteerd, dus hebben we er één aangeschaft in de Verenigde Staten. Eerst beschouwde hij het als zijn hobby, maar al gauw overwon het zakeninstinct en begon hij de wagen als een business te beschouwen. De Ford GT is en blijft echter een unieke wagen, simpelweg gemaakt met één doel: racen. Geen enkele GT3 zal ooit zo een puur racer zijn als deze wagen", besluit de Duitse zakenvrouw.

Nico Verdonck
Nico Verdonck
De aangepaste Ford GT3 zal te koop worden aangeboden eind januari. Deze beschikt over een 6,3 liter V8 die 510pk levert voor een spurtje van stilstand tot 100 in 2,5 tellen en een top van 330km/h. Een verkoopprijs is niet geweten en zal bepaald worden na de aanstaande 24 Hours of Dubai - waarin deze zoals gemeld aantreedt met onder meer Nico Verdonck. Momenteel beschikt men naar eigen zeggen over een vijftal chassis, met oorsprong bij Matech en in de Verenigde Staten. Men maakt zich sterk dat de homologatiefiche van de wagen nog steeds gerespecteerd wordt met de aangebrachte updates.
 

Foto's: Martijn Wouters

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op vrijdag 15 december 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons