van der Horst

Nico Verdonck: "Ford GT ideaal strijdwapen in GT3-veld"

Rafael Calafell - Nico Verdonck - Uwe Alzen - Ford GT GT3
Rafael Calafell - Nico Verdonck - Uwe Alzen - Ford GT GT3
Autosport.be sprak afgelopen week in Abu Dhabi met Nico Verdonck over de Ford GT die Lambda Performance presenteerde in de paddock van het Yas Marina Circuit. De Brusselaar is al jaren één van de vaste piloten van het Duitse team en is bijgevolg de uitgelezen persoon om bij te polsen naar de details van de imposante Amerikaanse bolide.
  • Footprints
Nico Verdonck
Nico Verdonck
"De Ford GT is geen nieuwe wagen, maar Lambda Performance werkt al enkele seizoenen aan de ontwikkeling van het Amerikaanse icoon. Het nam daarvoor de Ford GT's over van Matech Engineering dat na het overlijden van teameigenaar Martin Bartek in moeilijke papieren verkeerde. Het Zwitserse team ontwikkelde een GT3- en GT1-specificatie van de Ford GT en daarop heeft Lambda Performance verder gewerkt."

Lees ook: Lambda Performance stelt Ford GT Diamond Edition voor (+ Foto's)

Stuur Lambda Performance Ford GT
Stuur Lambda Performance Ford GT
"De aanpassingen die zijn gebeurd hebben geen effect op de homologatie (GT3 n.v.d.r.) van de wagen. Die is nog geldig tot eind 2019, dus iemand die besluit deze wagen in te zetten, kan er nog wel een tijdje mee terecht in verschillende vooraanstaande GT-kampioenschappen. Stel je eens voor dat je met deze Ford GT GT3 aan de start staat van de 24 Hours of Spa... het zal niet ontbreken aan geïnteresseerde blikken!"


Lambda Performance - Ford GT G3
Lambda Performance - Ford GT G3
"Met een knappe look alleen verover je echter nog geen bekers. De performantie van de wagen is echter eveneens uitmuntend. We hebben een uitgebreid ontwikkelingsprogramma afgerond, met onder meer een endurance test over 30 uur in Spanje, waarbij de wagen geen krimp gaf. Qua motorisatie zit de wagen overigens niet aan zijn limiet, maar vanwege de Balance of Performance is de krachtbron wat teruggeschroefd. Over minder dan een maand sta ik overigens aan de start van de 24 Hours of Dubai met de wagen, met Csaba Walter, Frank Kechele en Daniel Keilwitz als teamgenoten. Nadien beslissen we welke andere wedstrijden nog aan het programma worden toegevoegd. De goesting om te schitteren is alvast aanwezig!"

Enkele gelukkigen mochten een rondje Yas Marina Circuit afwerken aan boord van de Ford GT GT3. Nico Verdonck publiceerde een video van zo'n hotlap, de beelden willen we u niet onthouden...
 

Foto's: Martijn Wouters

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT3 op vrijdag 22 december 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons