van der Horst

Lamborghini presenteert Huracán GT3

Lamborghini Huracán GT3
Lamborghini Huracán GT3
Lamborghini besloot een tijd geleden om de GT3-racer op basis van de nieuwe Lamborghini Huracán niet door Reiter Engineering te laten klaarstomen, maar de ontwikkeling binnenshuis te regelen. Die beslissing noopte de troepen van Hans Reiter tot een nieuwe iteratie van de Lamborghini Gallardo GT3, Reiter Gallardo R-EX gedoopt; een bolide die eind december een eerste keer het asfalt mocht betreden. Ook de afdeling Squadra Corse van Audi-dochter Lamborghini heeft nu zijn huiswerk klaar en stelde vandaag de GT3-specfificatie van de Lamborghini Huracán voor.
Lamborghini Huracán GT3 teaser
Lamborghini Huracán GT3 teaser
Net als de Reiter Gallardo R-EX, werd ook de Lamborghini Huracán vorig jaar al op circuit gespot tijdens testwerk. Om de hype compleet te maken, lanceerde Lamborghini gisteren via hun social media-kanalen een op het eerste zicht lege foto, enkel bestaande uit een grijs vlak. Mits wat handelingen in een fotobewerkingsprogramma kon je uit de afbeelding evenwel een gifgroene livery distilleren van wat op de GT3-versie van de Huracán leek.

Lamborghini Huracán GT3
Lamborghini Huracán GT3
De Huracán, gebouwd rond een aluminium-carbon chassis, zal dit jaar te zien zijn in de Blancpain Endurance Series en wordt daar in tweevoud ingezet door het Grasser Racing Team. De bolide weegt momenteel droog aan de haak 1239 kg met een gewichtsverdeling van 42/58, al kan dat gewicht nog aangepast worden in functie van de Balance of Performance die de FIA hanteert. Prijskaartje van de stier uit Sant'Agata Bolognese bedraagt  369,000 euro, exclusief BTW.

Fabriekspiloten Lamborghini 2015
Fabriekspiloten Lamborghini 2015
De Italiaan Fabio Babini (ITA) en de Zuid-Afrikaan Adrian Zaugg werden gepromoveerd tot fabriekspiloten, terwijl de Italiaan Giovanni Venturini, onze Noorderbuur Jeroen Mul en de Amerikaan Andrew Palmer zich vanaf nu lid van het Lamborghini Young Driver Program mogen noemen. De Italiaans-Servische tandem Edoardo Piscopo Milos Pavlovic zal volgens Lamborghini als testrijder verantwoordelijk zijn voor de verdere ontwikkeling van de Huracán GT3.

Foto's: Lamborghini



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT3 op woensdag 21 januari 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons