van der Horst

Lamborghini start ook in volgende wedstrijd Belcar

Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Niels Lagrange bevestigde eerder deze week aan Autosport.be dat hij samen met vaste co Pieter Vanneste zal starten in de 24 Hours of Zolder eind augustus. Lagrange en Vanneste gaan echter niet wachten tot de 24 Hours of Zolder om de Lamborghini Huracán Super Trofeo in te zetten op Circuit Zolder. Reeds tijdens het komende Belcar treffen in het kader van het New Race Festival op 3 en 4 juni tekenen ze paraat voor een doorgedreven test richting de 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition
Niels Lagrange & Pieter Venneste - Lamborghini Super Trofeo
Niels Lagrange & Pieter Venneste - Lamborghini Super Trofeo
De komst van de Lamborghini Huracán Super Trofeo naar de 24 Hours of Zolder zal de Limburgse klassieker ongetwijfeld een meerwaarde geven en inzake intrinsieke snelheid wordt hij helemaal vooraan verwacht. Lagrange en Vanneste gaan evenwel niet wachten om voet aan wal te zetten in Zolder met de Italiaanse stier. Tijdens de komende Belcar-race, in het kader van de meeting rond de Blancpain GT Sprint Series, maakt de mooie Italiaanse bolide reeds zijn opwachting, zo werd bevestigd aan Autosport.be.

Lees ook: 24H Zolder: Lagrange en Vanneste aan de start met Lamborghini

Niels Lagrange
Niels Lagrange
Niels Lagrange: "Eigenlijk was het niet de bedoeling, maar indien we goed voorbereid aan de start willen komen van de Zolderse etmaalrace, hebben we geen andere keuze. Er zijn geen internationale trainingsdagen meer die in onze kalender passen en tijdens de enige donderdag die nog mogelijk was, ondergaat de wagen een revisie bij Leipert Motorsport. Een halve trainingsdag moesten we zeker nog inlassen voor zaken als set-up, bandenkeuze en het verbruik van de wagen. Ook wat betreft de strategie zijn er nog enkele ontbrekende gegevens die we moeten inkleuren."

Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
"Op vlak van bandenkeuze moeten we de knoop doorhakken voor welke bandenfabrikant we kiezen; Michelin of Hankook. De Pirelli's die we gebruiken in de Super Trofeo zijn geen optie, want die houden het slechts één uur vol. We gaan dus tijdens het weekend van het New Race Festival uitgebreid bandentests doen en het is niet ondenkbaar dat we racen met twee verschillende merken van rubber. We gaan uiteraard onze snelheid tonen en een goed resultaat is mooi meegenomen, maar het vergaren van gegevens zal prioriteit krijgen. Ik kan niet wachten om op eigen bodem met de Lamborghini uit te pakken".

Foto's: Marnik Mouchaers, Georges De Coster & Arne Simons  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons