van der Horst

Lamborghini viert productie van 400e Huracán-racewagen

Lamborghini Huracán GT3
Lamborghini Huracán GT3
Sinds 2014 zijn er 400 Lamborghini Huracán Super Trofeo en GT3's geproduceerd op dezelfde lijn als de straatauto's in Sant’Agata Bolognese. In slechts zes seizoenen heeft de Huracán GT3 bijna honderd races gewonnen in verschillende GT-kampioenschappen.
  • St. Paul
Lamborghini viert de productie van zijn 400e Huracán-racewagen op de site in Sant'Agata Bolognese. Daar worden sinds 1963 alle Lamborghini's - zowel voor op de weg als op het circuit -  geproduceerd. In een reactie op de 400ste Huracán zei President en CEO van Automobili Lamborghini, Stephan Winkelmann: "We zijn trots op de mijlpaal, die niet alleen belangrijk is voor Squadra Corse (de raceafdeling n.v.d.r.) maar ook voor het hele bedrijf. In een paar jaar tijd is Squadra Corse een vaste waarde geworden in belangrijke internationale wedstrijden. De Huracán GT3 en Super Trofeo zijn ook een onbetwist referentiepunt geworden bij de GT's."

Lamborghini Huracán GT3
Lamborghini Huracán GT3
De eerste Huracán Super Trofeo werd in 2014 gepresenteerd en verving de Gallardo als het strijdwapen in de monomerkencup van Lamborghini in Noord-Amerika, Europa, Azië en het Midden-Oosten. Het jaar daarop maakte de Huracán GT3 zijn debuut, waarmee Lamborghini officieel deelnam aan GT-races.

In de daaropvolgende zes seizoenen hebben de Huracán GT3, en zijn opvolger, de GT3 Evo, bijna honderd races gewonnen, waaronder driemaal de Daytona 24 Hours. De GT3 Evo heeft ook twee keer de 12 Uur van Sebring gewonnen en de 'triple crown' van de GT World Challenge Europe in 2019 toen Marco Mapelli en Andrea Caldarelli de titels pakten in de Blancpain GT Series Endurance Cup, de Blancpain GT World Challenge Europe (sprint) en de overall-rangschikking. 

Foto: LamborghiniSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Automotive op dinsdag 6 april 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons