van der Horst

Lamborghini zet Engelhart aan de deur

Mirko Bortolotti - Christian Engelhart
Mirko Bortolotti - Christian Engelhart
Lamborghini heeft de samenwerking met Christian Engelhart stopgezet. De 31-jarige Duitser werkte afgelopen weekend in Barcelona zijn laatste wedstrijd af als fabriekspiloot, een rol die hij twee seizoenen vervulde. Hoewel de Italiaanse constructeur geen officiële reden communiceert, kunnen we er van uit gaan dat het stopzetten van het contract te maken heeft met de gebeurtenissen in de finale van de Blancpain GT Series Sprint Cup op de Nürburgring enkele weken geleden.
  • Powercars
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
Engelhart kwam in opspraak toen na afloop van Race 1 bleek dat hij het niet correct dragen van de gordels probeerde te verdoezelen door de SD-kaart van de veiligheidscamera te vernietigen tijdens de uitloopronde. Daardoor verloor de GRT Lamborghini #63 meteen alle kansen op de titel, bovendien mocht de wagen op zondag niet deelnemen aan Race 2. Naast een boete van €5000 hangt de winnaar van de 24 Hours of Zolder met Independent Motorsports nu mogelijk ook nog een sanctie van de DMSB boven het hoofd. Het is evenwel niet uitgesloten dat we Engelhart volgend jaar alsnog voor Grasser Racing Team zien rijden.

Voorts maakte Lamborghini bekend dat Franck Perera en Phil Keen worden ingelijfd als fabriekspiloten, zij vervoegen Mirko Bortolotti, Andrea Caldarelli, Marco Mapelli en Giovanni Venturini. Perera werkte een sterk seizoen af in de tweede GRT Lamborghini en won onder meer de 24 uren van Daytona, terwijl Keen tweede werd in het British GT Championship met Barwell. Tot slot zal ook een van de Lamborghini juniorrijders ondersteund worden door Squadra Corse, een shootout zal bepalen wie dit wordt.

Foto's: Vincent Wouters & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op woensdag 3 oktober 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons