van der Horst

Nürburgring: Engelhart/Bortolotti nu ook gediskwalificeerd voor Race 2 (UPDATE)

Grasser Racing Team - Lamborghini Huracàn GT3
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracàn GT3
Nadat de Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #63 van Mirko Bortolotti en Christian Engelhart gisteren al de zege kwijtspeelde met een straftijd van 30 seconden heeft de affaire vandaag een nieuwe wending genomen. Enkele uren voor de finale race van de Sprint Cup communiceerden de stewards een nieuwe beslissing waarbij de wagen werd uitgesloten van het gehele event, dus ook Race 2.
Voor de uitsluiting werd volgende reden meegedeeld: "Live TV-beelden van een op de rijder gerichte camera toonden het gedrag van Christian Engelhart na het vallen van de finishvlag in Race 1. Daarop was te zien dat de rijder zijn handschoen uitdeed, zijn gordels loste, de SD-kaart van de veiligheidscamera verwijderde en vernietigde. De wagen #63 is hierbij gediskwalificeerd van het event, de deelnemer mag dan ook niet deelnemen aan Race 2."

Bovendien werd Lamborghini ook verwijderd uit de uitslag van Race 1. Christian Engelhart krijgt een boete van €5000 en wordt doorverwezen naar de DMSB voor eventuele verdere sancties. Niet alleen wordt er zwaar getild aan het feit dat de rijder zijn eigen veiligheid in gedrang bracht, maar vooral het moedwillig vernietigen van de SD-kaart met de bezwarende beelden gaat een stap te ver. Een bizarre actie, temeer daar nog een tweede camera in de wagen aanwezig was voor de live beelden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

UPDATE 13u50: Inmiddels communiceerde Grasser Racing Team over de beslissing: "Engelhart neemt de volledige verantwoordelijkheid voor de fout op zich, hij respecteert de beslissing van de stewards en biedt zijn oprechte excuses aan aan de FIA, SRO Motorsports Group, Lamborghini Squadra Corse en het GRT Grasser Racing Team."

--- BESLISSING VAN DE STEWARDS (PDF) ---

Foto: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zondag 16 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons