Las Vegas: Twee podiumplaatsen voor Maxime Soulet

Start Blancpain GT World Challenge America start @ Las Vegas
K-Pax Racing heeft in Las Vegas het Blancpain GT World Challenge America seizoen 2019 afgesloten met twee zeges. Het duo Alvaro Parente/Andy Soucek (Bentley Continental GT3) won de beide races. Teamgenoten Maxime Soulet en Rodrigo Baptista werden derde in de eerste race en kwamen als tweede over de lijn in de slotrace. K-Pax Racing haalt de titel bij de teams binnen maar de constructeurstitel gaat naar Ferrari terwijl Toni Villander de rijderstitel pakt.
K-PAX Racing - Bentley Continental GT3
Soucek stond bij race 1 op de pole maar mistte enigszins zijn start en viel terug naar de derde positie achter Scott Hargrove (Wright Motorsports  Porsche 911 GT3 R) en Toni Vilander (R. Ferri Motorsports Ferrari 488 GT3). Maar de Spanjaard voerde de druk op en heroverde in de zesde ronde de koppositie. Vanaf dan kwam de leiderspositie van de Bentley niet meer in gevaar. Parennte/Soucel haalden het met 8 seconden voorsprong op Tony Vilander/Miguel Molina. Soulet/Baptista kwamen als derde over de finishlijn.

Ook bij de start van de tweede race liet Soucek zich weer verrassen door Molina maar deze laatste moest de eerste positie teruggeven aan de Bentley omdat hij inhaalde buiten de limieten van de piste. De R. Ferri Motorsports Ferrari 488 GT3 verloor daarna veel tijd bij de pitstop zodat Soulet/Baptista de tweede plaats konden overnemen.

Foto's: Blancpain GT World Challenge America

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Series op zondag 20 oktober 2019.