van der Horst

Laurens Vanthoor met Frikadelli Racing naar 24H Ring en NLS

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Frikadelli Racing pakt 2020 groots aan. Het Duitse team zet liefst drie Porsches in bij de eerste manches van de NLS (de nieuwe naam van de VLN) en de 24 Uren van de Nürburgring. Eén Porsche 911 GT3 R krijgt een volledig kwartet fabriekspiloten, waar Laurens Vanthoor één van de namen is, naast Michael Christensen, Kévin Estre en Earl Bamber. Bamthor trekt dus naar Duitsland en de ambities zijn niet van de poes.
Frikadelli Racing - Porsche 911 GT3 R
Frikadelli Racing - Porsche 911 GT3 R
De rood-witte Porsche 911 GT3 R #31 wordt dus onder de bips van Vanthoor/Christensen/Estre/Bamber geschoven, terwijl de zwart-rode zusterwagen #30 bemand wordt door Lance David Arnold, Alex Müller en teameigenaar Sabine Schmitz en Klaus Abbelen. Naast de GT3's zet het team ook een Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport in van de laatste generatie voor Hendrik von Danwitz en "Jules".

Frikadelli Racing Team - Porsche 911 GT3 R
Frikadelli Racing Team - Porsche 911 GT3 R
Ambitie troef dus bij Frikadelli Racing en dat na de controverse vorig jaar waar veel rijders de restricties die de GT3's werden aangemeten maar niets vonden. Mogelijk zindert dat echter ook dit seizoen nog na, want het GT3-programma van het Duitse team lijkt maar bevestigd tot en met de 24 Uren race op de Norschleife. Wat er nadien volgt, is nog niet geweten. Men spreekt over een ander kampioenschap met LMP3-machinerie, met daarnaast de Intercontinental GT Challenge manches in Kyalami (een wedstrijd die Frikadelli won in 2019) en zelfs al... de 12 uur van Bathurst, jawel - begin 2021.

Laurens Vanthoor won de 24 Uur van de Nürburgring in 2015, kan hij dat kunstje vijf jaar later nog eens herhalen voor Porsche en zo broer Dries opvolgen? Het zou de eerste niet-Audi zege zijn voor een Vanthoor... Zege of niet, in navolging van Bathurst verwachten we ons wel aan een nieuwe #bamthor t-shirt!

Foto's: Georges De Coster, VLN & Frikadelli RacingDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nürburgring Langstrecken Serie op woensdag 4 maart 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons